News
Ontwerp zo goed als af

Plein Hogekamp: groen, terrassen en water

Het definitieve ontwerp voor het plein rondom de Hogekamp is bijna rond. Aan de achterkant komen zo’n 240 parkeerplaatsen, aan de voorkant komt een groot en open plein met daaromheen perkjes, water, tribunes, trappen en terrassen.

News

‘Alles op rolletjes bij DUO’

MijnDUO is een maand lang niet bereikbaar. Vooraf kreeg de Dienst Uitvoering Onderwijs daar veel kritiek op, maar vooralsnog leidt het niet tot grote problemen.

News

NWO verdeelt 138 miljoen voor grote telescopen, laboratoria en meer

Van een laboratorium voor bioveiligheid tot een neutrinodetector onder water: zojuist heeft onderzoeksfinancier NWO 138 miljoen euro toegekend aan tien ‘hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten’.

News

Universiteit in crisis?

Het rommelt al geruime tijd aan de Nederlandse universiteiten, ook al behoren ze tot de wereldtop. Is er sprake van een crisis? Minister Van Engelshoven ging in debat met studenten en docenten en kreeg de wind van voren.

News

UT researcher wins ‘Crazy Idea’ grant

UT scientist Verena Schwach has won Young@Heart's ‘Crazy Idea’ grant worth 50,000 euros. The young researcher secured the victory thanks to her idea to control the heartbeat of cultured heart tissue using ultrasound.

News

Gepromoveerden gewild op arbeidsmarkt

De werkloosheid onder Nederlandse gepromoveerden is zeer laag. Maar liefst 98 procent van hen heeft een baan, maar dan meestal niet aan de universiteit, meldt het Rathenau Instituut.

News

NWO wordt gids in wetenschappelijk oerwoud

De Nederlandse wetenschap kan wel wat steun gebruiken om de weg te vinden in het oerwoud van belangen, agenda’s en samenwerkingsverbanden, vindt NWO-voorzitter Stan Gielen. De onderzoeksfinancier past zijn strategie aan.

News

Onderwijsinspectie nog altijd bezorgd over kansenongelijkheid

De tweedeling in het onderwijs is nog lang niet opgelost. ‘Er ontstaan in het Nederlands onderwijs bubbels van gelijkgestemden waar leerlingen nauwelijks uitkomen,’ waarschuwt de Inspectie van het Onderwijs.

News
Lecture by sports psychologist

Dealing with Bata and study pressure

Do you have an exam coming up? Are you participating in the Batavierenrace and feel pressure to run as fast as you can? Sports psychologist Rico Schuijers gave a guest lecture yesterday as part of the Studium Generale program on how you can best deal with this kind of stress.

News
Hockeyveld en tennisbanen op de schop

Nieuwe sportvelden deze zomer

Eerder dan gepland gaat het hockeyveld van DHC Drienerlo op de schop. Komende zomer wordt een volledig nieuw waterveld aangelegd voor de hockeyers. De tennissers van Ludica krijgen vier nieuwe gravelbanen.

News

Zo gaat de NVAO de kwaliteitsafspraken controleren

Gaan de kwaliteitsafspraken tot beter onderwijs leiden? Voor de ene onderwijsinstelling wordt dat in 2023 al duidelijk, zegt onderwijskeurmeester Anne Flierman, voor de andere pas drie jaar later.

News

‘Eerst ik, dan het slachtoffer’

Twee keer per jaar komen de bedrijfshulpverleners van de Vrijhof, Bastille en het Sportcentrum bij elkaar voor een grote oefening. Zo ook vandaag. Een groep van vijftien hulpverleners is opgepiept bij het buitenzwembad. Dat is niet toevallig, want het gebruik van chemicaliën, om het bad schoon te houden, levert gevaarlijke situaties op.

Read more articles