News

Halvering collegegeld: niet zeuren, maar opschieten

Voor nadenken is het te laat, we moeten tempo maken. Dat is eigenlijk het antwoord van minister Van Engelshoven op alle lastige vragen van Kamerleden over de halvering van het collegegeld voor eerstejaars.

News
ATLAS

Uraad akkoord: ATLAS naar ITC

ATLAS, het University College van de UT, wordt ondergebracht bij de faculteit ITC. Dat besloot de universiteitsraad vandaag in het fractieoverleg met het CvB. De PvdUT stemde tegen.

News
Quidditch championship at the UT

‘We are aiming for the gold’

Twentse Thestrals, the quidditch team based at the UT, are currently in the lead of the national league. They will also participate in the Dutch Quidditch Cup, which will take place at the UT campus on the 26th – 27th of May.

News
Drukst bezochte Varsity ooit

‘We presteerden naar ons vermogen’

Normaal gesproken varen er schepen door het Amsterdam-Rijnkanaal: een van de drukste binnenwateren van Nederland. Maar niet tijdens de Varsity van afgelopen zondag. Dan komen studenten uit het hele land naar het kanaal om het tegen elkaar op te nemen in dé roeiwedstrijd van het jaar.

News

Partijen ‘zakelijk tevreden’ over kwaliteitsafspraken

In feestelijke stemming zette minister Van Engelshoven vandaag haar handtekening onder het sectorakkoord met de universiteiten en hogescholen. Dat akkoord ziet er totaal anders uit dan de prestatieafspraken van weleer, en daar is iedereen blij om.

News

Akkoord over basisbeursmiljoenen

De minister van Onderwijs gaat van een afstandje toekijken hoe universiteiten en hogescholen de basisbeursmiljoenen inzetten. Medezeggenschap en onderwijsbestuurders mogen het samen uitvechten, staat in de nieuwe sectorakkoorden.

News

LSVb en ISO kiezen nieuw bestuur

De landelijke studentenorganisaties ISO en LSVb hebben het afgelopen weekend beide een nieuw bestuur gekozen. In juni vindt de officiële bestuurswissel plaats.

News

Tweede Kamer: ‘Leg nog eens uit, dat halve collegegeld’

Het kabinet moet in razend tempo enkele stekelige vragen van de Tweede Kamer beantwoorden over de halvering van het collegegeld voor eerstejaars. Alle pijnpunten komen aan bod.

News
Robotische vogels

Hoogste ERC-grant voor Stramigioli

Stefano Stramigioli, UT-hoogleraar Advanced Robotics, ontvangt een ERC Advanced Grant van de European Research Council (ERC). Het gaat daarbij om een bedrag dat kan oplopen tot 2,8 miljoen euro voor zijn PORTWINGS-project. ‘Ik krijg nu de kans om mijn wetenschappelijke dromen te vervullen.’

News

NEST voert eigen musical Ganzenveld op

Theatervereniging NEST voert zaterdag 7 april de musical ‘Ganzenveld’ op over allerlei herkenbare politieke kwesties. De productie is een zogenaamd NEST-Ei, een door de theatergroep zelf bedacht stuk.

News

Hoe veilig is jouw wachtwoord?

Van honderden e-mailadressen aan universiteiten en hogescholen ligt het wachtwoord op straat. Hackers hebben eenvoudig toegang tot deze adressen, tenzij de gebruikers hun wachtwoord veranderen.

News

BMS Lab ‘dichter bij studenten’

Op de tweede verdieping van gebouw Cubicus is een tweede BMS-Lab ingericht. De opening is op donderdag 19 april. Met de nieuwe plek zit het lab dichterbij de studenten. Het BMS-Lab in het DesignLab blijft gewoon bestaan.

Read more articles