News

Tweede Kamer wil onderwijsbestuurders terug in cao

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat onderwijsbestuurders weer onder de normale cao gaan vallen. Maar net als haar voorganger Bussemaker zegt minister Van Engelshoven dat het kabinet daar niet over gaat.

News
Instellingstarief

Tweede UT-master fors goedkoper

Studenten die na het behalen van een master een tweede UT-opleiding willen volgen, zijn straks flink goedkoper uit. Zij hoeven niet meer het hoge instellingstarief te betalen, maar het wettelijk tarief van 2060 euro.

News

Als vrijwilliger naar Indonesië

Go Indonesia, zo heet het nieuwste project van studentennetwerk AIESEC. Deelnemers kunnen als vrijwilliger Engelse les verzorgen in Indonesië.

News

Feestjes, film kijken en bierbrouwen in Bastille

De Stek, het voormalige restaurant in de Bastille, is na een renovatie weer klaar voor gebruik. De uitbater, de Student Union, stelt de ruimte vooral beschikbaar voor besloten feesten en evenementen van studenten en verenigingen.

News

Minister houdt wet Engelstalig onderwijs tegen het licht

Minister Van Engelshoven gaat kijken of het wetsartikel over Engels in het hoger onderwijs moet worden aangepast. Het artikel stamt uit 1991. ‘Toen zag de wereld er heel anders uit’, aldus de minister.

News

TU Eindhoven waarschuwt studenten die kwetsende grappen deelden

De TU Eindhoven heeft een groep bachelorstudenten de wacht aangezegd die in een besloten WhatsApp-groep beledigende teksten en cartoons uitwisselden. Het bestuur tolereert niet dat andere leden van de TU/e gemeenschap zich geïntimideerd voelen.

News

‘Grappen over afkomst zijn niet zo onschuldig’

Buitenlandse studenten krijgen te maken met flauwe grappen en racistische opmerkingen van Nederlanders, meldt de Groningse universiteitskrant UK. Aan andere universiteiten gebeurt het ook, zeggen drie deskundigen.

News

Minister blij: geen zelfcensuur in de wetenschap

Minister Van Engelshoven vindt het een compliment waard dat er niet of nauwelijks sprake is van zelfcensuur in de wetenschap. Zo zet ze een streep onder de politieke discussie over ‘linkse’ wetenschappers.

News

Judith olde Heuvel wins Prof. Vooijs Award

Researcher Judith olde Heuvel received the annual Professor Vooijs Award last Thursday at the Technical Innovations in Medicine conference in Utrecht. The prize is given to the most clinically relevant research project in the Technical Medicine programme at the UT.

News

Demcon lijft spin-off TSST in

Technologiebedrijf en spin-off Demcon neemt een meerderheidsbelang in TSST (Twente Solid State Technology), dat ook uit de UT voortkomt. TSST bouwt onderzoeksapparaten voor universitaire onderzoekcentra over de hele wereld.

News

‘Selectie masters blijft vaak schimmig’

Gefeliciteerd, je bent toegelaten tot de masteropleiding. Maar voldeed je ruimschoots aan de eisen of ging je met de hakken over de sloot? Vaak horen studenten daar niets over, stelt de Inspectie van het Onderwijs.

News

‘Rees’ naar Engeland

Team University of Twente doet mee aan de zeilwedstrijd Race of the classics. Tijdens deze wedstrijd zeilen studententeams op klassieke zeilboten zo snel mogelijk van de Nederlandse kust naar Engeland en weer terug. Vertrek is zondag 1 april. Een week later keren ze weer huiswaarts.

Read more articles