News

‘Examens kunnen beter, maar diploma moet wel betrouwbaar blijven’

Het voorgezet onderwijs wil de examens aanpassen en onder meer persoonlijke vaardigheden van scholieren gaan toetsen. Universiteiten en hogescholen reageren afwachtend.

News

Verkiezingen Uraad eind mei

Studenten en medewerkers kunnen zich tot 11 april kandidaat stellen voor de universiteitsraad. Eind mei zijn de verkiezingen.

News

Avondcolleges: reële optie uit noodzaak

De UT overweegt komend collegejaar structureel avondcolleges in te zetten. Dat zei rector Thom Palstra gister in de Uraad. Dit vanwege de studenteninstroom die, net als vorig jaar, lijkt toe te nemen.

News

ATLAS naar ITC, Uraad bezorgd over kosten

Het college van bestuur heeft een plan opgesteld om University College Twente (ATLAS) onder te brengen bij de faculteit ITC. De Uraad toonde zich woensdag welwillend, maar hamert op inzicht in de financiën van de kleinschalige excellentieopleiding.

News

Alfa- en gammastudies te weinig bekend in het vwo

Taal- en maatschappijvakken in het vwo moeten beter aansluiten op universitaire en alfa- en gammastudies, vindt minister Arie Slob. Dat is goed voor het imago van deze studies en bevordert het studiesucces.

News

Uraad heeft zorgen over taalbeleid

De Uraad toonde zich woensdag bezorgd om de internationalisering van de campus. Ze vraagt zich af wat de uitwerking ervan is op de UT en of de verengelsing van de campus niet van bovenaf wordt opgelegd.

News

Uraad over OER: ‘Studenten de dupe’

De onderwijsmodules in het Twents Onderwijsmodel (TOM) blijven ook komend studiejaar uit 15 EC bestaan. Zo sprak het college van bestuur vandaag in de Uraad. Dit is tegen het zere been van de Uraad. Die wil de onderwijseenheden van 15 studiepunten loslaten.

News

Boulevard is ‘afvalhotspot’

Gewapend met prikstok en vuilniszak trokken elf medewerkers woensdagmiddag eropuit om het zwerfvuil op en rondom de Boulevard op te ruimen. Met de actie willen ze studenten aansporen om geen zwerfvuil op de campus en in de natuur achter te laten.

News

‘Plagiaatsoftware kaapt geen auteursrecht’

De software Turnitin/Ephorus kaapt geen auteursrecht. Dat verzekert Hans Oeloff, directeur Centre for Educational Support.

News

Thijs Peeters coureur Electric Superbike

Hoewel de motor nog niet af is, is de berijder ervan al wel bekend. Studententeam Electric Superbike Twente gaat in zee met Thijs Peeters, een Saxionstudent die veel ervaring heeft in een van de hoogste amateurklassen van het Nederlandse motorrijden.

News

Creathon: new phase of Living Smart Campus

The third phase of the Living Smart Campus (LSC) programme will kick off with a Creathon event on the 25th of April. This phase will bring a few changes, including a larger involvement of UT students who will now be able to conduct their thesis’ projects within the programme.

News

Studenten betalen selectiekosten niet langer zelf

Aankomende studenten draaien straks niet langer op voor de hoge selectiekosten van hun opleiding. De Tweede Kamer heeft vandaag een motie aanvaard die dat verbiedt.

Read more articles