News

Iets wijzigen via MijnDUO? Doe het snel

Wie nog snel even zaken wil regelen voor zijn studiefinanciering of studieschuld kan dat maar beter vóór donderdag 18:00 uur doen. Daarna gaat MijnDUO een maand lang op zwart. Maar geen paniek, je stufi wordt wel gewoon uitbetaald.

News

UT student in Forbes list

CreaTe student Anand Chowdhary is listed in the Forbes 30 Under 30 Asia. The list features ‘300 young innovators and disruptors across 10 categories’. Chowdhary is in the Social Entrepreneurs category.

News

Op de campus is D66 de grootste

Als het aan de UT-stemmers lag, dan was D66 de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen geworden. In het kieslokaal van de Bastille kreeg D66 de meeste stemmen, gevolgd door GroenLinks en VVD. Ruim tweederde van de kiezers stemde tegen de nieuwe inlichtingenwet Wiv.

News

‘Policies exist, attitudes have yet to follow’

Having a gender policy is one thing, but having the attitude to have a more equal workforce is another. The ‘Is he or she?’ workshop at the DesignLab last Friday aimed to come up with solutions to solidify company policy on gender equality in the workspace.

News

‘Er is een wereld te winnen’

De landencoördinatoren van de UT houden de komende maanden netwerkbijeenkomsten over de zeven doellanden. Aanjager is David Pho, de nieuwe beleidsadviseur internationale betrekkingen. ‘We evalueren eind van het jaar. Zijn de partners logisch en kan het beter?’

News

Student Union onderzoekt vrije middag voor activisme

Kritisch kijken naar de eigen organisatie, het uitrollen van het Student Union Network en het onderzoeken van een vrije middag voor activisme. Het zijn enkele punten uit het jaarplan 2018 van de Student Union. Bestuursleden Jordi Weggemans en Roos Edgar lichten het beleidsstuk toe.

News

Quota buitenlandse studenten: in Oostenrijk en Wallonië kan het

Nederlandse universiteitsbestuurders die meer grip willen op het aantal buitenlandse studenten, kunnen een voorbeeld nemen aan Franstalig België en Oostenrijk. Daar hanteren ze wél quota, met goedkeuring van de EU. Hoe zit dat precies?

News

Curlosers vegen zich naar de winst bij UTK Curling

Meer dan honderd deelnemers trokken zaterdag naar de IJsbaan Twente om elkaar zowel letterlijk als figuurlijk van de baan te vegen. Dat gebeurde tijdens de eerste editie van het UT Kampioenschap Curling. Onafhankelijk dispuut Curltuur tekende voor de organisatie.

News

Jonge Akademie waarschuwt tegen uitwaaierend onderwijs

Van milieuwetenschappen tot taal- en cultuurstudies… veel opleidingen zijn een mengsel van allerlei disciplines. Pas op dat zulk ‘interdisciplinair’ onderwijs niet oppervlakkig wordt, waarschuwt De Jonge Akademie.

News

Varsity: de damesposters verkopen beter

De selecties voor de Oude Vier én de Dames Vier van roeivereniging Euros zijn donderdagavond bekend gemaakt. Deze roeiers moeten de eer van Enschede verdedigen tijdens de Varsity, de grootste studentenroeiwedstrijd van Nederland.

News

Demcon genomineerd voor mkb-prijs

UT-spin-off Demcon is genomineerd voor de Koning Willem I-prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf. Eind april worden drie finalisten gekozen uit de elf genomineerden.

News

Samenwerken met China, kan dat wel?

Zal het Chinese hoger onderwijs de wereld gaan domineren? De sprekers op een Utrechtse conferentie hadden hun twijfels: er liggen ongekende mogelijkheden, maar repressie en censuur gooien misschien zand in de raderen.

Read more articles