News

‘Studenten bewust maken van brandgevaar’

Een brandweerwagen, gangen vol rook en de vlam in de pan. De UT Fire Evacuation Challenge van woningstichting De Veste en de brandweer zette gisteravond gebouw Sky even op zijn kop. ‘Door de rook en het masker zag je helemaal niets.’

News

DUO: laat maar komen, die halvering van het collegegeld

DUO voorziet geen technische problemen als in september het collegegeld voor eerstejaarsstudenten wordt gehalveerd. In april testen alle betrokken partijen of hun systemen er klaar voor zijn, maar vooralsnog ligt iedereen op schema.

News

Twintig jaar UT-hulp in Oekranië

De Stichting Onderwijs Twente Oekraïne is jarig. De organisatie, die voor een groot deel bestaat uit oud UT-medewerkers, zorgt al twintig jaar voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Om dit te vieren, kwam de Oekraïense consul Yuriy Karpuk naar de campus.

  • EN
  • NL
News

Kaalslag bomen op campus

Het geluid van ronkende motorzagen. Hijskranen zorgen dat omvallende bomen niet op geparkeerde auto’s vallen. Op het terrein bij gebouw Hogekamp gaan bomen neer om plaats te maken voor het plein en de parkeerplaats rondom de toekomstige studentenhuisvesting en het U-Parkhotel.

  • EN
  • NL
News

Trees are being cut down

The sound of roaring motor saws. Cranes make sure that falling trees do not fall on parked cars. The trees are cut down on the grounds around the Hogekamp building to make room for the square and the parking area around the future student housing and the U-Parkhotel.

News

Succes voor studentenpartijen in verkiezingen

De studentenpartijen hebben het goed gedaan bij de gemeenteraadsverkiezingen die gisteren zijn gehouden. Ze behalen allemaal minstens twee zetels.

News

Vier tegen, één voor

De hokjes worden vandaag niet alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen ingekleurd. Nederland spreekt zich in een referendum ook uit over de Wiv. En dat kan in de Bastille. Doorlopend komen daar studenten en docenten binnen om hun stem uitbrengen. Zijn ze voor of tegen de Wiv? En waarom?

News

Internationaal uitwisselen vanuit je luie stoel

Online debatteren met studenten uit Marokko en Syrië, of een interactief online college volgen over vluchtelingen in Europa – het kan binnenkort met het nieuwe virtuele uitwisselingsprogramma van Erasmus+.

News

Students as a link between government and citizens

Students of the UT collaborate with the government and other students from the region at the Enschede Lab, in an effort to make Enschede more sustainable and resilient.

News

Killer robots: ‘Be afraid, be a little afraid’

Elon Musk and Stephen Hawking already warned us: beware of artificial intelligence and ban lethal autonomous weapons. In a symposium organised by Studium Generale yesterday, three experts gave their opinion.

News

Keuzegids telt toch iets minder selectieve masters

Er zijn aan de Nederlandse universiteiten minder selectieve masteropleidingen dan de Keuzegids aanvankelijk dacht. De inventarisatie is nu compleet.

News

‘WK is kers op de taart’

UT-studenten Hille Drenth en Paulien Verhaar doen mee aan het WK-studentenschaatsen in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. Het toernooi begint morgen met een openingsceremonie en vanaf donderdag tot en met zondag komen de schaatsers in actie.

News

Pilot coöptatierecht van de baan

De pilot ‘omgekeerd coöptatierecht’ is voorlopig van de baan. Dat betekent dat internationale studenten geen voorrang krijgen in de zoektocht naar een kamer. Woningstichting De Veste richt zich liever op bewustwording naar studenten en medewerkers.

Read more articles