News

FameLab: Finding the next big science communicator

Seven young researchers exhibited their potential as science communicators in the first edition of the FameLab contest at the UT. During the event held yesterday evening, two winners were chosen to continue competing in the FameLab nationals.

News

UT students’ fight for gender equality

‘Is He or She?’ That is the name of an event held on Friday in DesignLab. This brainstorm is organized by UT students to support the HeForShe campaign by UN Women and to galvanize corporate diversity.

News

Studenten behoorlijk gelukkig, zegt CBS

Van alle studenten is 88 procent gelukkig, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op de internationale dag van het geluk. Slechts drie procent voelt zich ronduit ongelukkig.

News

Verkiezingen: ‘Niet roepen maar meedoen’

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op de kieslijst van Enschede prijken verschillende UT-medewerkers en studenten. Hoog op de lijst staan Lotte ten Vaarwerk, Margarita Jeliazkova en Laurens van der Velde. Wat doet hun lokale hart kloppen?

News

Raad van State maakt gehakt van halvering collegegeld

Gaan er meer mensen studeren als ze in het eerste jaar duizend euro minder collegegeld hoeven te betalen? De Raad van State denkt van niet en toont zich in een spoedadvies uiterst kritisch over een wetsvoorstel van minister Van Engelshoven.

News

Halvering collegegeld ligt nog op schema

Als alles goed gaat, krijgen eerstejaars studenten vanaf september korting op hun collegegeld. Voorlopig ligt het kabinet op schema: het wetsvoorstel is naar de Tweede Kamer gestuurd.

News

Minister legt collegegeld voor tweede studies aan banden

Tienduizend of twintigduizend euro collegegeld? In alle vrijheid mogen universiteiten en hogescholen nu hun instellingscollegegeld vaststellen, maar daar komt een einde aan. Minister Van Engelshoven gaat het tarief begrenzen.

News

UT zoekt tien vrouwelijke hoogleraren

De UT benoemt voor 2020 tien vrouwelijke hoogleraren. Daarmee volgt het college van bestuur het eerdere advies van een klankbordgroep op. Het is, zo blijkt uit onderzoek, de enige manier om aan het doel van twintig procent vrouwelijke hoogleraren te voldoen.

News

Open dagen: focus op masters, ook digitaal

Nu de open dagen gaande zijn, dromt de campus vol met tal van studiezoekers en hun ouders. Vandaag is het de beurt aan de masters, morgen en zaterdag volgen potentiële bachelorstudenten. Volgens Rita de Wilde, marketeer bij M&C, weten vooral de masterstudenten vaak al heel goed wat ze willen.

News

Toch nog open access-akkoord met Oxford University Press

Nederlandse universiteiten hebben alsnog een akkoord bereikt met Oxford University Press (OUP) over open access: in 2019 en 2020 zijn alle artikelen van Nederlandse onderzoekers in de hybride tijdschriften van OUP voor iedereen gratis te lezen.

News

Meer inzet op individuele prijzen

De UT zet meer in op individuele prijzen voor onderzoek en onderwijs. Daarom krijgt het Prizes and Awards Committee nieuw leven ingeblazen. Rector Thom Palstra: ‘We gaan structureel en meerjarig in kaart brengen wie we voor een prijs kunnen voordragen.’

News

‘Gedragscode wetenschappers onduidelijk over auteurschap’

De nieuwe gedragscode voor wetenschappers zou meer moeten zeggen over het vermelden van auteurs bij artikelen. Dat valt op te maken uit het jaarverslag van de gezaghebbende integriteitsrechtbank LOWI.

Read more articles