News

Technische universiteiten krijgen meer geld

De technische universiteiten krijgen meer geld van het kabinet. Verder gaan er tientallen miljoenen naar de Nationale Wetenschapsagenda en twintig miljoen naar supercomputers. Het hbo krijgt er 25 miljoen euro bij.

News

Lijsttrekkers weten weinig studenten te overtuigen

Betaalbare studentenwoningen, internationalisering en diversiteit zorgden gisteravond voor verhitte gemoederen tijdens een verkiezingsdebat in Amsterdam. ‘Het is fokking 2018!’

News

NWO honoreert vier UT Westerdijk-hoogleraren

De UT heeft vier vrouwelijke hoogleraren aangesteld in het kader van de Westerdijk Talentimpuls. Het gaat om: Kathelijne Wijnberg (faculteit ET), Karin Pfeffer (ITC), Mireille Claessens (TNW) en Marieke Huisman (EWI).

News

Honderdjarig Wageningen: het tij kan keren

Het had niet veel gescheeld of Nederland telde een universiteit minder. Het bestaan van Wageningen Universiteit, die vandaag honderd wordt, hing ooit aan een zijden draadje. Een hoopgevend verhaal voor kleine studies die voor hun bestaan moeten vechten.

News

Rechtszaak tegen Engelstalige opleidingen

Actiegroep Beter Onderwijs Nederland (BON) gaat een proefproces tegen een universiteit aanspannen om de opmars van Engelstalig onderwijs te stuiten. ‘Er is alle reden voor een pas op de plaats.’

News

Hoger onderwijs mag belastingvoordeel houden

De Belastingdienst vond dat hogescholen en universiteiten te veel btw terugvroegen, maar vangt nu ook bot bij de Hoge Raad. Het scheelt het hele hoger onderwijs miljoenen euro’s.

News

Hilgenkamp stopt als decaan TNW

Hans Hilgenkamp stopt per september als decaan van de faculteit TNW, om zich weer volledig te richten op zijn rol als hoogleraar fysica. Volgens Hilgenkamp komt deze stap op een ‘natuurlijk moment’.

News

Internationals steeds vaker in de meerderheid

Op bijna tien procent van de opleidingen aan Nederlandse universiteiten en hogescholen zijn buitenlandse studenten in de meerderheid. Bij vijf procent is zelfs meer dan driekwart van de studenten internationaal, blijkt uit cijfers van Nuffic.

News

Keuzegids: 40 procent universitaire masters selecteert

Veel masteropleidingen van universiteiten schrikken hun studenten af door extra selectie- of toelatingseisen te stellen. Maar de soep wordt niet altijd zo heet gegeten, stelt de Keuzegids Masters 2018.

News

Honderd extra vrouwelijke hoogleraren, maar uni’s zijn er nog niet

Het is de universiteiten gelukt om honderd extra vrouwelijke hoogleraren te benoemen. Hiervoor waren er even zoveel ‘Westerdijkbeurzen’ beschikbaar gesteld. ‘We moesten het nu echt met een ingreep proberen.’

News

‘Work-life balance is not a personal choice’

Female Faculty Network Twente is organizing a conference on ‘Academic career and work-life balance’ in Vrijhof today, on International Women's Day. One of the event’s keynote speakers is Professor Yvonne Benschop, who believes that the issue of work-life balance shouldn’t be presented as a personal choice.

News

UT scoort met masteronderwijs

De UT is – na Wageningen – de beste universiteit als het gaat om masteronderwijs. Dat staat in de Keuzegids Masters 2018, die vandaag verschijnt. De UT heeft acht topopleidingen in huis. Er ging wel een onvoldoende naar de master Health Sciences.

Read more articles