News

Europese Commissie wil meer geld voor onderzoek en innovatie

Meer banen, een sterkere economie… als het aan de Europese Commissie ligt, gaan de lidstaten meer investeren in onderzoek en innovatie. Ook uitwisselingsprogramma Erasmus+ zou extra geld moeten krijgen.

News

UT Challenge: ‘Volwassener en focus op kwaliteit’

De inschrijving voor de tweede editie van ondernemerschapswedstrijd UT Challenge is geopend. De organisatie wil meer volwassenheid en kwaliteit en minder koudwatervrees van UT-studenten om mee te doen, aldus Stef Huttinga van de Student Union en projectmanager Lino Thewissen.

News

UT wil meer ud’s aantrekken

Om het tekort aan universitair docenten op te vullen, gaat de UT ook onderzoekers aantrekken als er niet direct een vacature is. HR-directeur Joost Sluijs: ‘Als we een talent in het vizier hebben, dan moeten we er voor gaan.’

News

Rijnders en Van den Berg wd’s MESA+

Onderzoeksinstituut MESA+ krijgt twee wetenschappelijk directeuren: Albert van den Berg en Guus Rijnders. Hun benoemingen – voor beiden 0,5 fte – gaan met terugwerkende kracht per 1 februari in en gelden voor vier jaar.

News

Amerikaanse softwaregigant neemt UT-spin-off PhoeniX over

UT-spin-off PhoeniX Software is overgenomen door de Amerikaanse softwaregigant Synopsys. PhoeniX is gespecialiseerd in fotonica en levert wereldwijd software voor micro- en nanotechnologie.

News

‘Financiering voor toponderzoek schiet door’

De afgelopen twintig jaar gingen er steeds meer beurzen naar toponderzoekers. Daardoor lijken andere wetenschappers in de knel te komen, waarschuwt het Rathenau Instituut in een nieuw rapport.

News

Plagiaatsoftware onder de loep

De software Turnitin/Ephorus waarmee docenten controleren of studenten plagiaat plegen, zou meteen de auteursrechten van de student kapen. Daarvoor waarschuwde Thomas Remmerts (UReka) woensdag tijdens de Uraad.

News

Collecting tears from volunteers

The creator of ‘Imaginarium of Tears’, Maurice Mikkers, is at the UT today, capturing more tears for his collection and strengthening the collaboration with local researchers.

News

‘ATLAS misschien onder faculteit ITC’

Het college van bestuur is in verkennende gesprekken met de faculteit ITC om daar University College Twente (ATLAS) bestuurlijk onder te brengen. Dat zei rector Thom Palstra woensdag tijdens de Universiteitsraad.

News

Hilgenkamp benoemd tot lid KHMW

Hans Hilgenkamp, hoogleraar technische natuurkunde en TNW-decaan, is benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Daarmee is hij een van de circa 480 leden van dit genootschap.

News

‘Regeling organisatiewijzigingen cultuuromslag voor UT’

De universiteitsraad ging woensdagmorgen akkoord met de ‘regeling organisatiewijzigingen’. Dit is een doorlopend sociaal plan voor alle kleinere, interne organisatiewijzigingen.

News

Academie-Kus voor #WOinactie

Vakbond voor de wetenschap VAWO zet op Valentijnsdag #WOinactie in het zonnetje. De actiegroep levert een belangrijke bijdrage aan het debat over de werkdruk aan Nederlandse universiteiten, vindt de vakbond.

Read more articles