Road to 2018

Solar Boat Twente in rustig vaarwater

De vijf studententeams van de UT maken zich op voor 2018. Hoe staan RoboTeam, Green Team, Electric Superbike, Solar Boat Twente en Solar Team Twente ervoor? De zonneboot van Solar Boat Twente verkeert momenteel in wat rustiger vaartwater.

News

E-sport erkend als vereniging

BlueShell E-Sports is door de Student Union (SU) officieel erkend als sportvereniging. Het draait bij de electronic sportvereniging om het competitief spelen van videogames. Vrijdag is het eerste toernooi, League of Legends. Meer dan zeventig aanmeldingen zijn al binnen.

News

Pim Fij directeur Dienst Campus & Huisvesting

Pim Fij gaat per 1 januari aan de slag als directeur van de dienst Campus & Huisvesting. Hij is nu nog directeur van het Facilitair Bedrijf, dat onderdeel wordt van deze nieuwe dienst.

News

Cannabis Tosti Talk: ‘One plant to rule them all’

Dozens of students gathered in the DesignLab yesterday for a Tosti Talk about Cannabis. Tom Bernhards, an Advanced Technology student from Latvia, led the discussion about the potential that the plant has for solving a number of environmental and health issues challenging modern society.

News

Van Engelshoven: Uitdaging is goed, stress niet

Hoger onderwijs mag best uitdagend zijn, vindt minister Van Engelshoven, maar studenten moeten niet stijf staan van de stress. Samen met de instellingen zoekt ze naar oplossingen.

News

Chocolademunten en handtekeningen voor Kamerleden

Op het Plein in Den Haag, naast de Tweede Kamer, zit een groepje wetenschappers op krukjes en klapstoeltjes met een laptop op schoot: ze hebben niet eens de tijd om te demonstreren, is de boodschap bij de petitie die ze aanbieden.

News

4TU investeert in Nationale Wetenschapsagenda

De 4TU.Federatie, met daarin ook de UT, trekt 19 miljoen euro uit voor onderzoek dat past binnen de Nationale Wetenschapsagenda. Daarmee conformeren de vier technische universiteiten zich aan de landelijk ingezette koers.

News

Gemeente en kennisinstellingen bundelen krachten

De gemeente Enschede en de vier Twentse kennisinstellingen tekenden dinsdag in het stadhuis een convenant voor de komende vier jaar. De UT, Saxion, AKI en ROC slaan met de gemeente de handen ineen om talent naar Enschede te halen en aan de stad te binden.

News

‘Goed toetsen is een kunst’

De eerste geslaagden voor de Seniorkwalificatie Examinering (SKE) ontvangen donderdag hun certificaat. De SKE helpt opleidingen en examencommissies met het waarborgen van de toetsingskwaliteit. Helma Vlas is als SKE-coördinator betrokken bij de pilot.

News

GroenLinks: ministerie moet PNN financieren

Het Promovendi Netwerk Nederland zou subsidie moeten krijgen om zijn werk goed te kunnen doen, vindt GroenLinks. Promovendi komen steeds meer onder druk te staan en lopen een hoog risico op depressie of burn-out.

News

‘Moslims moeten ook zélf de media zijn'

Omer El-Hamdoon is voorzitter van de Britse moslimvereniging en sprak gisteren in de Waaier over de impact van media op moslims. Hij gaf zijn lezing op uitnodiging van de UT Muslims Student Association.

News

Hoge verwachtingen roeiselectie

De wedstrijdroeiers van D.R.V. Euros zijn bekend. Zij zetten komende maanden alles opzij om zo goed mogelijk te presteren in het wedstrijdseizoen. ‘Het leven van de selectie bestaat uit college, trainen, eten en slapen,’ zegt Fedde Gaastra, voorzitter van de roeivereniging.

Read more articles