News

Nog meer werk voor academici, zegt ROA

Technici en ict’ers zitten op rozen: zij vinden de komende jaren makkelijk een baan. Maar ook voor psychologen en universitaire leraren zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt verbeterd.

Road to 2018

Green Team ‘has to win again’, but with a lot faster car

The five UT student teams are preparing for 2018. What can we expect from the RoboTeam, Green Team Twente, Electric Superbike, Solar Boat and Solar Team? In the second episode of this five-part series: Green Team Twente on their way to the Shell Eco Marathon held in July 2018 in London.

News

Vindicat-lid in hoger beroep tegen straf

De 24-jarige Wouter B., voormalig lid van het Groningse studentencorps Vindicat, gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens zware mishandeling. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt.

News

EU begroot ruim honderd miljoen extra voor onderzoek

De Europese Unie investeert meer geld dan gepland in onderzoek en innovatie. Ook Erasmus+, dat de Europese uitwisselingsprogramma’s financiert, krijgt een kleine financiële meevaller.

News

Universiteiten investeren toch echt, leggen ze uit

In drie jaar tijd zouden hogescholen en universiteiten samen zeshonderd miljoen euro extra uitgeven aan de kwaliteit van hun onderwijs. Hogescholen zijn daar hard mee bezig, blijkt uit een financieel overzicht. Maar hoe zit het met de universiteiten?

News

‘A room with a view’: playfulness behind masks

Vrijhof Cultuur hosts ‘A room with a view’ upcoming Monday, the latest play from Theatre Hotel Courage. We asked the brains behind this theatre company, actress and producer Katrien van Beurden, what motivated her to develop this play and what the audience can expect from it.

News

Hoger onderwijs trekt meisjes wél naar techniek

In tegenstelling tot de mbo-instellingen slagen hogescholen en universiteiten er prima in om vrouwen naar hun techniekopleidingen te lokken. Inmiddels is bijna een kwart van de techniekstudenten in het hoger onderwijs vrouw.

News

‘To keep it together takes commitment and perseverance’

‘Within the ECIU we are happily married and this year, on our 20th anniversary, we renew our marriage vows.’ With these words, the president of the European Consortium of Innovative Universities (ECIU) and the president of the UT executive board, Victor van der Chijs, opened the ceremony celebrating 20 years of ECIU in Brussels yesterday.

News

Prijs voor maker De Taaie Tiller

Volkert van der Wijk, de maker van het kunstwerk De Taaie Tiller, is uitgeroepen tot Constructeur van Verdienste 2017. Hij kreeg de prijs op een congres voor ontwerpend en construerend Nederland en Vlaanderen, dat het vakblad de Constructeur jaarlijks houdt.

News

Online samenvattingen delen? Dat mag niet zomaar

Binnenkort tentamen, maar de afgelopen maanden niet naar college geweest? Geen nood: uittreksels zijn online voor een zacht prijsje te vinden. Maar als daar letterlijke teksten van docenten in staan, is dat verboden.

News

ZonMw grijpt in na schijn belangenverstrengeling

Bij het verdelen van onderzoeksgeld is inderdaad weleens de schijn van belangenverstrengeling ontstaan, erkent onderzoeksfinancier ZonMw. Daar wordt nu iets aan gedaan.

News

Nederlands, Engels of nog meer talen?

Is de oprukkende verengelsing van hogescholen en universiteiten nu een goede zaak of niet? Daarover zijn de meningen hopeloos verdeeld, bleek gisteren tijdens een stevig debat bij de Hogeschool Rotterdam. Haastige spoed is in elk geval zelden goed.

Read more articles