News

Studenten vinden het leven oké

Studenten en hoogopgeleide jongeren zijn over het algemeen tevreden met hun leven, meldt het CBS. Vooral als ze samenwonen met een partner zijn ze blij.

News

Minister wil overleg met ov-bedrijven binnenskamers houden

Minister Van Engelshoven voelt er niets voor om al het overleg met de vervoersbedrijven over de ov-studentenkaart na afloop openbaar te maken.

Road to 2018

RoboTeam wil grote sprongen maken

De vijf UT-studententeams maken zich op voor 2018. Hoe staan RoboTeam, Green Team, Electric Superbike, Solar Boat en Solar Team er voor? In de eerste aflevering van deze vijfdelige serie: RoboTeam Twente op weg naar de RoboCup in Montréal in juni 2018.

News

GroenLinks wil extra controle op huisbezoeken DUO

Er moet een onafhankelijke toezichthouder mee als DUO controleert of studenten mogelijk frauderen met hun uitwonendenbeurs, vindt GroenLinks. Maar volgens minister Van Engelshoven is dat wantrouwen nergens voor nodig.

News

Extra uni-docenten komen nog, denkt Van Engelshoven

De afgelopen jaren hebben universiteiten inderdaad niet zoveel docenten aangenomen, erkent minister Van Engelshoven. Maar daar komt verandering in, verwacht ze.

News

Strips en pepernoten voor AZC-kids

Met oude Donald Ducks en zakjes vol pepernoten gaat studievereniging Dimensie van psychologie op maandag 4 december naar het AZC in Almelo. Daar hopen de studenten veel kinderen blij te maken met deze cadeaus.

News

Geen voorzitter, geen sinterklaas

Het jaarlijkse sinterklaasontbijt van de Student Union gaat dit jaar niet door, omdat de voorzitter van de SU zijn taken wegens persoonlijke omstandigheden onlangs moest neerleggen. ‘We stellen op dit moment andere prioriteiten’, zegt SU-bestuurder Jordi Weggemans.

News

UT students are building a satellite

They are aiming high – quite literally. A new UT student association Space Society is dedicated to building a real-life satellite, which they hope to launch into space in the foreseeable future.

News

Geef ons rugdekking, zeggen media in hoger onderwijs

Universiteits- en hogeschoolbladen willen graag meer bescherming van de landelijke politiek. ‘Het is nu stabiel, maar we staan allemaal onder druk’, zegt Francine Bardoel van de Kring van hoofdredacteuren.

News

UT-onderzoeker Katsonis krijgt ERC Consolidator Grant

UT-onderzoeker Nathalie Katsonis krijgt een ERC Consolidator Grant ter waarde van 2 miljoen euro. In totaal sleepten de Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten 25 (European Research Council) ERC Grants in de wacht. Daarvan ging één naar de UT.

News

Boerderijweg afgesloten vanwege werkzaamheden

De Boerderijweg ter hoogte van Cubicus is tot vrijdag 15 december is afgesloten door werkzaamheden. Vanwege scheuren in het wegdek wordt er nieuw asfalt gelegd tussen de Zul en de Horst. Ook worden de kabels vervangen.

News

GroenLinks wil lobby voor ov-boetes blootleggen

Vervoersbedrijven verdienen miljoenen aan ov-boetes voor studenten. Laten we hun lobby op de voet volgen, zegt Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks. Hij gaat een motie indienen.

Read more articles