News

Langezijds verkozen tot ‘schoolgebouw van het jaar’

Het nieuwe onderkomen voor de faculteit ITC op de campus is woensdagavond verkozen tot ‘schoolgebouw van het jaar 2023’. Die categorie was onderdeel van de ‘Architectenweb Awards’, een nationaal platform voor architecten.

News

Hubertusfeest in paar tellen uitverkocht: ‘Gozer, we zijn serieus al los!’

Een seconde of twee, drie misschien. En weg zijn ze. De bewoners van Huize Heilige Hubertus kunnen zich gaan klaarstomen voor een stijf uitverkochte editie van het Hubertusfeest. Alle zeshonderd kaarten zijn in no-time vergeven.

News

Demonstranten: UvA had geen excuses moeten aanbieden voor Palestinatoespraak

Demonstranten eisten dinsdag het vertrek van de economiedecaan aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zou ten onrechte excuses hebben aangeboden voor de afstudeertoespraak van een Palestijnse student.

News
Maand lang workshops en lezingen

Treed de winter zonnig tegemoet met de wellbeing weken

Bye bye winterblues - ofwel: skip je winterdip. Dat is het thema van de wellbeing weken op de UT. De aandacht is tot 1 december gericht op beweging, voeding en ontspanning. De weken zijn begonnen met het uitdelen van gratis soep op het O&O plein. In alle gebouwen ligt gratis fruit. Verder zijn er workshops en lezingen.

  • EN
  • NL
News

Doorrekening: VVD en CDA bezuinigen op onderwijs en onderzoek

VVD en CDA willen ongeveer een miljard euro bezuinigen op onderwijs en onderzoek. Volt, D66 en Groenlinks-PvdA willen er juist miljarden extra aan uitgeven, blijkt uit de doorrekening van het Centraal Planbureau.

  • EN
  • NL
News

Pre-election analysis: VVD and CDA plan cuts in education and research

VVD and CDA plan to cut over one billion euros in education and research funding. Meanwhile, Volt, D66 and GroenLinks-PvdA want to increase spending in these areas by several billion, according to a pre-election analysis.

News

Batavierenrace 2024 maand later dan normaal

De Batavierenrace van 2024 staat niet, zoals gebruikelijk, eind april op het programma. De estafetteloop wordt ‘pas’ op 24 en 25 mei gehouden, vanwege alle feestdagen in die periode.

News

Verpleegkundeopleiding voor studenten uit Indonesië stopt

Studenten uit Indonesië zijn onder valse voorwendselen naar Nederland gehaald om een opleiding verpleegkunde te volgen, onthulde tv-programma EenVandaag onlangs. Avans+, de commerciële onderwijstak van Avans Hogeschool, stopt met het traject.

News

Eerste Kamer verwerpt motie voor lagere studieschulden

De Eerste Kamer heeft een PvdD-motie verworpen die de regering opriep om de studieschulden van pechstudenten te verlagen en – als dekking – fossiele subsidies versneld af te bouwen.

News

Vier personen nagekeken na vrijkomen gevaarlijke stof bij proef

De hulpdiensten zijn dinsdag aan het eind van de ochtend grootst uitgerukt naar de campus. Bij gebouw Meander kwam per ongeluk een gevaarlijke stof vrij bij een proef. Vier personen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken.

News

‘NWO en KNAW moeten kritischer zijn over fossiele industrie’

Als hoeders van de wetenschap moeten NWO en KNAW kritischer kijken naar de samenwerking met de fossiele industrie. Dat vinden 450 medewerkers van dertien universiteiten en elf onderzoeksinstituten.

News
Lijsttrekker NSC eerste gast Van Torentje naar Torentje op UT

Pieter Omtzigt onvermurwbaar: ‘Nederlands voertaal op universiteit’

Pieter Omtzigt blijft bij zijn standpunt: Nederlands moet weer de voertaal worden op universiteiten. Dat is duidelijk na het bezoek van de Enschedese lijsttrekker van het Nieuw Sociaal Contract maandag aan de Universiteit Twente.

News

UT zet scherper in op klimaatdoelstellingen

Geen onderzoek dat het gebruik van fossiele grondstoffen stimuleert, geen stages of afstudeerplekken bij bedrijven die zich niet aan de klimaatdoelstellingen houden en alleen samenwerking met partners die zich inzetten voor de transitie naar alternatieve duurzame bronnen. Het is een greep aan maatregelen waarmee de Universiteit Twente zich wil committeren aan het klimaatakkoord van Parijs.

Read more articles