News

De tien mooiste foto’s van Solar Team Twente in Australië

Solar Team Twente kwam deze week als tweede over de finish in de World Solar Challenge. Zonsopkomst, zonsondergang, bosbrand en de traditionele duik in de fontein: de race van 3000 kilometer leverde zoals altijd bijzondere foto’s op. Wij selecteerden er tien. (foto's: Solar Team Twente, Cas van Laar, Bram Kloos.)

News

Tweede Kamer verlaagt leenrente ‘pechstudenten’

Een Kamermeerderheid wil dat studenten die onder het leenstelsel vielen minder rente over hun studieschuld gaan betalen. Hoeveel minder is nog niet duidelijk en ook niet per wanneer. Het voorstel om de rente op nul te zetten haalde het niet.

News

Nieuws gemist? Hoogwaardig bezoek voor ITC & UT trekt de broekriem aan

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

CPB: Sociaal leenstelsel was zo gek nog niet

Het Centraal Planbureau (CPB) constateert opnieuw dat het hoger onderwijs niet minder toegankelijk werd na de invoering van het leenstelsel. De instroom is er namelijk niet door veranderd.

  • EN
  • NL
News

Volgend jaar geen tentamens meer tijdens Kick-In

Als ouderejaars tijdens de introductieperiode een tentamen moeten maken? Dat is vanaf volgend collegejaar verleden tijd. Het college van bestuur besloot onlangs dat er geen centrale of decentrale tentamens meer worden gehouden tijdens de Kick-In.

  • EN
  • NL
News

No more exams during Kick-In next year

Having to take an exam as a senior during the introductory period? That will be a thing of the past as of next academic year. The Executive Board recently decided that there will be no more central or decentral exams during Kick-In.

News

Dijkgraaf wil minder huisbezoeken van DUO

Bij de jacht op fraudeurs met de uitwonendenbeurs werkt DUO niet langer met algoritmes die discriminerend kunnen uitpakken. Demissionair minister Dijkgraaf zoekt naar nieuwe controlevormen waarbij huisbezoek minder vaak noodzakelijk is.

News

Saxion wil ‘persoonlijk gesprek’ met docent over haat-tweets

Ook hogeschool Saxion is erg geschrokken van de anonieme haatberichten die haar docent Jasper Rekers in coronatijd verstuurde. Deze trok zich woensdag terug als kandidaat-Kamerlid van BBB.

News

Paar honderd demonstranten bij Tweede Kamer: 'Rente op nul, rente op nul'

De vervijfvoudiging van de rente kwam voor de meeste (oud)-studenten als een verrassing, is de teneur op het renteprotest bij de Tweede Kamer woensdagmiddag. 'Het werd ons pas achteraf duidelijk en dat is niet eerlijk.'

News

Esteemed visit at official opening Langezijds

Outgoing minister Liesje Schreinemacher officially opened the new home of the ITC faculty on Wednesday afternoon. The ambassadors of Pakistan, Indonesia, Ghana and Tanzania were also present at Langezijds, which unofficially opened before the summer.

News

Veel hulpbehoevende studenten kennen hun rechten niet

Extra tijd voor tentamens of financiële steun bij studievertraging? Veel studenten met een ondersteuningsbehoefte weten nog altijd niet dat ze daar recht op hebben. Sommige instellingen hebben hun voorzieningen en voorlichting beter op orde dan andere. De UT krijgt complimenten.

News
Na een spannende strijd bleek het Belgische Innoptus te sterk

Solar Team Twente eindigt als tweede in Australië

Solar Team Twente is in de World Solar Challenge als tweede team de finishlijn in Adelaide gepasseerd. De Twentse studenten kwamen twintig minuten tekort om het Belgische Innoptus te verslaan. Solar Team Twente mag zich wel het beste Nederlandse team noemen. ‘Zuur, maar we zijn ook trots.’

News

UT-student maakte ‘slimme studieschuldcalculator’

Masterstudent Mechanical Engineering Dominiek Spin maakte een eigen ‘slimme studieschuldcalculator’. Dat uit frustratie over de rekenhulp die DUO aanbiedt. Spin hoopt dat zijn website medestudenten kan helpen. ‘Je kan zo duizenden euro’s besparen.’

Read more articles