News

Studenten denken mee over knelpunten Enschede

Op uitnodiging van de gemeente bogen studenten zich over knelpunten in de Enschedese binnenstad. De oplossingen presenteerden zij gistermiddag in de Bastille. Een fietsstrook in de Heurne en meer bankjes op het stationsplein kwamen aan de orde.

News

Pandora, een über ‘nerdspel’

Mocht je deze week studenten over de campus zien vliegen met foam knuppels, vrees niet, dit zijn deelnemers aan Pandora, een vijfdaags puzzelevent georganiseerd door studievereniging Inter-Actief. ‘We krijgen er allemaal een kick van’, aldus deelnemer Lourens van Emmerik.

News

Ransomware attack: Is the university at risk?

Do you have good backups of your files? You might want to check. Since its discovery on Friday, the WannaCry ransomware attack has affected over 200,000 people in more than 150 countries.

News

Eredoctor Henri Termeer overleden

Henri Termeer is vrijdag 12 mei overleden in zijn woonplaats Marblehead (Massachusetts, Verenigde Staten). De pionier in de biomedische technologie kreeg in 2011 een eredoctoraat van de UT. Hij is 71 jaar geworden.

News

Kandidaten gezocht voor Nationale Postdocprijs

Er is een nieuwe prijs voor wetenschappers in het leven geroepen: de Nationale Postdocprijs. De winnaar krijgt tienduizend euro, melden de Jonge Akademie en de Koninklijke Hollandse Maatschappij van Wetenschappen (KHMW).

News

'Stabiliteit bepaalt maken van snelheid'

De UT eindigde afgelopen weekend als beste universiteit bij de Betonkanorace. In totaal deden 26 kano’s mee aan de strijd op het Twentekanaal, waarvan vier van de UT.

News

'We hopen op interesse van bedrijfsleven'

Wie heeft het beste idee van de UT? Twintig deelnemers zijn door naar de volgende ronde van de UT Challenge en doen een gooi naar de titel. Afgelopen vrijdag werden ze bekend gemaakt. Drie deelnemers over hun motivatie en verwachtingen.

News

Vandaag WannaCry, morgen een ander computervirus

Ook universiteiten en hogescholen kunnen ooit het slachtoffer worden van ransomware of andere kwaadaardige software. 'Je mag hopen dat ze digitale veiligheid hoog in het vaandel hebben.'

News

OM vervolgt lid Vindicat om ontgroening

Het Openbaar Ministerie gaat een voormalig lid van het Groningse studentencorps Vindicat vervolgen wegens mishandeling. Hij was tijdens de ontgroening op het hoofd van een eerstejaars student gaan staan.

News

NWO: Shell mag betalen, maar niet bepalen

Als Shell een onderzoek naar gaswinning betaalt, is het dan nog wel onafhankelijk? De Socialistische Partij vreest van niet, maar onderzoeksfinancier NWO zegt van wel.

News

Technologie en politiek komen samen

'Have a voice, make a change’, luidt de slogan van het eerste UT Model United Nations (UT MUN), een simulatie van de echte UN-conferenties. Dit weekend staat in het teken van debatteren, je stem laten horen en in contact komen met andere deelnemers.

News

Nieuwe faculteitsbesturen beginnen in september

De nieuwe UT-bestuursorganisatie krijgt op korte termijn vorm: per september moeten de nieuwe faculteitsbesturen draaien. ‘Een versnelling op verzoek van interne partijen’, zegt rector Thom Palstra. ‘We hebben lang genoeg gepraat, het is tijd om vanuit de realiteit te werken.’

Read more articles