News

Amsterdam wint 45e Batavierenrace

Het Universiteitsteam van Amsterdam won zaterdagavond de 45e editie van de Batavierenrace. Nijmegen – de winnaar van de afgelopen twee edities – werd nipt tweede, gevolgd door Groningen. Het UT/Saxion-team behaalde een vijfde plaats. Bij de algemene competitie won het team ‘Succes is een keuze’.

News

Amsterdam wins 45th Batavierenrace

The University of Amsterdam team won the 45th Batavierenrace. The Nijmegen (RU/HAN) team was a close second and RUG Hanze ACLO team from Groningen secured the third place among the universities. UT/Saxion finished in 5th place. The victory of the overall competition went to the team ‘Succes is een keuze’.

News

'Voor elk wat wils met diverse podia'

Het einde van de Batavierenrace, later deze middag, betekent het startschot voor het Batafeest. Sinds jaar en dag een begrip. Ook deze keer staat de campus weer vol met tenten voor de 13.000 bezoekers.

News

Rennen, slapen, zuipen en doorgaan

Voor het eerst startte de Batavierenrace gisteravond niet bij het sportcentrum, maar op de Grote Markt in Nijmegen. Aan de 45ste editie doen 8500 studenten mee. De redactie van Vox, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Radboud Universiteit, proefde de sfeer in het centrum.

Green Team Twente

Green Team presents H2∞

The Green Team Twente has just revealed their brand-new hydrogen car. Its name is H2∞ and it differs from its predecessors in several aspects. Among other innovations, H2∞ is equipped with a new gearbox, a clutch and a new Formula 1 inspired steering wheel – all added to help the UT team claim one of the top three spots in the upcoming Shell Eco Marathon.

News

Meer onderzoeksgeld naar universiteiten en hogescholen

Tussen 2010 en 2021 gaat er vijftien procent meer overheidsgeld voor wetenschap en innovatie naar hogescholen, universiteiten en onderzoeksfinancier NWO. Daarentegen leveren onderzoeksinstituten als TNO, DLO en Deltares 28 procent in.

News

Met studieschuld naar buitenland? DUO komt je halen

De Dienst Uitvoering Onderwijs komt steeds meer oud-studenten op het spoor die in het buitenland verblijven en hun studieschuld nog moeten aflossen. Vorig jaar leverde dat 32 miljoen euro op.

News

‘Schiet op met onderzoek psychische klachten PhD's’

Promovendi Netwerk Nederland maakt zich zorgen over de psychische gesteldheid van promovendi en wil dat er zo snel mogelijk een landelijk onderzoek komt naar hun gezondheidsklachten.

News

Hardstart maakt stap naar incubator

Hardstart, voorheen een gemeenschap voor studentondernemers, is nu officieel een ‘incubator’. Acht studentenbedrijven bemannen een gemeenschappelijke kantoorruimte op de tweede verdieping van de Bastille. Een kijkje in de keuken.

News

Nanomachines en moleculaire precisie

Nobelprijswinnaar voor de Scheikunde en hoogleraar organische chemie, Ben Feringa, vertelde gisteren aan een groot publiek over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Hij gaf een presentatie over zelfhelende materialen, moleculaire motortjes en de rol van nanotechnologie in de gezondheidszorg.

News

‘Universities should be run by students’

‘Universities should be run by students.’ That is the main message of an opinion article, which was written by UT’s University Innovation Fellows (UIF) and recently published in the Dutch national newspaper FD. What makes the authors think that students are qualified to manage a large organization, such as the University of Twente?

News

Bussemaker: Communicatie DUO over ov-boete kan beter

Studenten die hun ov-kaart vergeten stop te zetten, worden nu iets beter gewaarschuwd dat ze een boete moeten betalen, vindt minister Bussemaker. Maar er is nog veel te winnen.

Read more articles