News

Ruw met eigen scherpe randjes

Na maandenlang repeteren, was het voor een grote groep UT-studenten eindelijk zo ver: de eerste uitvoering van Jesus Christ Superstar, the Raw Edition in het Rabotheater Hengelo. Het resultaat: een indrukwekkende vertolking van het origineel, met hier en daar wat eigen scherpe randjes.

News

Graven door bergen rotzooi

Heel wat studenten van studievereniging Scintilla vermaakten zich afgelopen weekend met het graven in bergen rotzooi. Reden? De zogenaamde Moteq re-engineering challenge, waarbij er met afgedankt materiaal een auto in elkaar moest worden gezet.

News

Tien jaar ERC onderzoeksbeurzen: Nederland spekkoper

De Europese Onderzoeksraad (ERC) bestaat tien jaar. Alle reden voor een feestje: Nederland sleepte naar verhouding veruit de meeste onderzoeksbeurzen binnen.

News

Straks ov-kaart en studielening voor schakelstudenten

Het heeft even geduurd, maar het gaat er toch van komen: vanaf september 2018 hebben alle schakelstudenten recht op een ov-kaart en kunnen ze blijven lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

News

March for Science: vóór de wetenschap en tégen Trump

Op het Museumplein in Amsterdam vond zaterdag de March for Science plaats. Hoewel de steunbetuiging aan de wetenschap apolitiek was, kreeg rechts, en vooral de Amerikaanse president Donald Trump, er flink van langs.

News

Hoogleraren willen vergroening economie

Het nieuwe kabinet moet meer gaan investeren in duurzaamheid en groene energie, schrijven negentig hoogleraren vandaag in een open brief. Daarvoor is de komende decennia zo’n tweehonderd miljard euro nodig.

News

De Taaie Tiller weer in het water

Op het eind zit er toch altijd iets tegen; de zonnepanelen van het kunstwerk De Taaie Tiller pasten niet. Het kinetisch kunstwerk van UT-postdoc en beeldend kunstenaar Volkert van der Wijk gaat een paar uur later dan de bedoeling te water.

News

Rubiconbeurs voor Femi Ojambati

UT-onderzoeker Femi Ojambati mag met een Rubiconbeurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar naar de University of Cambridge. Hij behoort daarmee tot een minderheid: deze Rubicon-ronde krijgen meer vrouwen dan mannen de beurs.

News

Leen Noordzij erelid van Principia

Leen Noordzij is onlangs benoemd tot erelid van Principia, de alumnivereniging van werktuigbouwkunde. Principia-voorzitter Jan Kees te Riet Scholten overhandigde hem tijdens de algemene ledenvergadering een speciaal voor de gelegenheid ontworpen ereketen.

News

Minidisco: dansen en sporten tegelijk

Tegenover de Bastille waren donderdagavond vrolijke liedjes te horen en werd uitbundig gedanst en gesprongen. Minidiscovereniging HyperActief hield hun eerste training, waar zo’n twintig fanatieke studenten op af kwamen. Onder leiding van instructeur en oprichter Ruben Pot werd druk gedanst en meegezongen.

News

Nederlandse wetenschapper op lijst meest invloedrijke personen

Time magazine heeft de Nederlandse chemicus en UT-alumnus Guus Velders op de jaarlijkse lijst met de honderd meest invloedrijke personen gezet. Hij heeft de onderscheiding te danken aan zijn baanbrekend onderzoek naar klimaatverandering.

News

Minister: hoge promotiebonus leidt niet tot fraude

Universiteiten krijgen bijna een ton per proefschrift. Is dat niet vragen om fraude zoals bij Tilburg University, wilde de SP weten. Minister Bussemaker bestrijdt dat.

Read more articles