News

Beter voorbereid je examens in door Pre-U

Met de eindexamens voor de deur, kan het een houvast zijn voor menig stressende vwo-scholier: de nieuwe online leeromgeving (OLO) van Pre-U. Een team van twaalf studenten van de voormalige Twente Academy realiseerde onlangs de website met daarop uitleg over examenonderwerpen en opdrachten.

News

Alumnus wint Prins Friso Ingenieursprijs

Alumnus Rick Scholte is verkozen tot Ingenieur van het jaar 2017. KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, reikte hem de prijs woensdagavond uit tijdens een evenement aan de TU Delft.

News

The art of nature

A new artistic exhibition opens today at the campus. The exhibition space in Vrijhof will now belong to nature inspired installations made by Hedy Hempe and Elsbeth Cochius from the art studio Natuurlijk Werk.

News

March for Science tegen ‘wetenschap als mening’

In navolging van Amerikaanse onderzoekers organiseren Nederlandse wetenschappers zaterdag de March for Science in Amsterdam. Samen met collega’s, studenten en bezorgde burgers uit het hele land springen ze in de bres voor de wetenschap.

News

‘Het zet de UT voor mij op de kaart’

Scholieren uit de randstad weten de Universiteit Twente nog niet te vinden. Een pop-up University in Amsterdam moet daar verandering in brengen. Een honderdtal vijfde- en zesdejaars vwo-studenten kwamen gisteren bij de eerste editie langs.

News

Herziening OER: meer ruimte voor opleidingen

Er zijn grote stappen gezet naar een nieuwe Onderwijs- en Examenregeling (OER). De gepensioneerde UT-professor Ton Mouthaan schreef een advies dat woensdagochtend in een extra ingelaste universiteitsraadvergadering werd besproken. De conclusie; de nieuwe OER is er nog niet, maar er zijn stappen in de goede richting gezet.

News

UT Entrepreneurial day: ‘Disrupt or be disrupted’

De inschrijving voor de UT Challenge is gesloten. Kandidaten werken toe naar een plek in de finale. Die is tijdens de UT Entrepreneurial Day op 13 juni. Keynote speaker van de dag is Jose van Dijk, vicepresident bij het Amerikaanse technologiebedrijf Cisco.

News

‘Toffe werkgevers van Twente laten zien'

See, connect, enjoy, dat is de slogan van Taste of Summer. Het studentenfestival, georganiseerd door de gelijknamige studentenvereniging, begint op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni in het Enschedese Volkspark. Naast muziek en artiesten is het bedrijfsleven volop aanwezig.

News

The ‘Dutch touch’ in Human Cities Coalition

Making cities more livable: that is the ambition of the Human Cities Coalition, a large partnership of organizations that also includes the University of Twente. Although the coalition will not officially be launched until tomorrow, its general goal is clear: it focuses on megacities, such as Jakarta and Manila, and aims to improve the local infrastructure and access to basic services for people living in slums.

News

‘Batavieren, word allemaal stamceldonor!’

Tijdens de Batavierenrace gaat stichting Matchis opnieuw stamceldonoren werven. Vorig jaar ging het heel goed: toen lieten driehonderd deelnemers en feestgangers zich overtuigen.

News

‘Meer psychische problemen door studiedruk’

De toenemende studiedruk levert studenten veel kopzorgen op. Daardoor zouden zij steeds vaker naar een studentpsycholoog gaan, maar daar zijn er niet veel van. Het Interstedelijk Studenten Overleg vindt dat zorgwekkend.

News

Trump: alleen beste wetenschappers nog welkom

President Trump wil morgen een decreet ondertekenen dat het buitenlanders moeilijk maakt om in de Verenigde Staten te komen werken. Ook afgestudeerden kunnen straks minder makkelijk blijven ‘hangen’.

Read more articles