News

KIVI-afstudeerprijs voor oud-UT’er

Michiel van Tent Beking won afgelopen week de jaarlijkse Kooyprijs voor zijn afstudeerscriptie die hij als UT-student schreef. Hij kreeg de prijs op een symposium georganiseerd door KIVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor ingenieurs.

News

Promovendi: ‘Zorg dat begeleiding in orde is’

Er moet scherpere controle komen op de begeleiding van promovendi, vindt het Promovendi Netwerk Nederland. Dat zegt de belangenorganisatie na een vermoeden van fraude aan Tilburg University.

News

DUO waarschuwt beter voor ov-boete

De Dienst Uitvoering Onderwijs waarschuwt (ex-)studenten die hun ov-kaart niet hebben stopgezet duidelijker dat ze een boete moeten betalen. Dat moet voorkomen dat de boete steeds verder oploopt.

News

Organisaties willen kansenongelijkheid bestrijden

Een jaar langer naar de basisschool en minimaal tot je achttiende naar het voortgezet onderwijs. Dat helpt volgens studentenorganisaties om kansenongelijkheid in het onderwijs ‘met wortel en tak uit te roeien’.

News

Nieuwe directeur FEZ: Petra Mulder

De UT krijgt per 1 mei een nieuwe directeur van de dienst Financiële en Economische Zaken (FEZ): Petra Mulder. Zij is de opvolger van Joyce Berger, die in oktober 2016 overstapte naar het Medisch Spectrum Twente.

News

Eigen beurs voor oud-rector Ed Brinksma

De UT eert de pas afgetreden rector Ed Brinksma met een eigen beurs. De zogeheten ‘Brinksma Innovation Grant’ – afgekort BIG – is bedoeld voor een medewerker die een met een bijzonder onderwijsconcept komt.

News

'Met een hoofdhaar kijk je terug in de tijd'

Internist – endocrinoloog Liesbeth van Rossum vertelde gisteren in de Vrijhof over de last van stress aan een groot publiek tijdens Studium Generale. De professor van het Erasmus Medisch Centrum sprak over een nieuwe manier om het te meten. Ook liet ze zien dat stress niet zo slecht hoeft te zijn als men denkt.

News

Researching urban resilience in Hoboken

Two teams of UT students, two projects focused on urban resilience and two months in the U.S.: that is Project Hoboken. Its second edition has recently started and participating students are now forming their research topics – one team will focus on green infrastructure in Hoboken, while the other team plans to investigate the impact of social media on social resilience.

News

Onderwijsinspectie: ‘Er gaat veel talent verloren’

De ongelijkheid in het onderwijs is nog niet verdwenen, waarschuwt de Inspectie van het Onderwijs vandaag. Er gaat ook veel talent verloren van ‘de niets-aan-de-handkinderen, de gaat-toch-best-goedleerlingen, de schijnbaar doodgewone studenten’.

News

'Frikandelbroodjes en pizza’s populair'

De COOP-supermarkt op de campus heeft voornamelijk studenten als klant. Het assortiment wordt daar goed op afgestemd. Bedrijfsleider André Ensink over fietsonderdelen, geodriehoeken en topdrukte tijdens de Bata.

News

Demonstratie: ‘Er wordt al 35 jaar bezuinigd op onderwijs’

Een vijftig meter lang spandoek met een overzicht van 35 jaar onderwijsbezuinigingen moest vandaag de aandacht trekken van de politieke partijen die een kabinet proberen te vormen. ‘Bezuinigen op onderwijs is het domste wat je kunt doen.’

News

'Juiste boot, moment en gedrevenheid'

Het UT-team werd afgelopen weekend tweede tijdens de Race of the classics, een studentenzeilwedstrijd van Rotterdam naar Engeland. In totaal deden ruim vijfhonderd studenten mee.

Read more articles