News

Hardlopen en hindernissen overwinnen

Samen met je vrienden dwars door een inspirerende omgeving hardlopen. Het kan tijdens de Kennispark Run. De derde editie van dit evenement is op donderdag 1 juni. Het ROC van Twente zet als organisator een uitdagend parcours neer.

News

'Je bent aanjager van het netwerk'

CvB-voorzitter Victor van der Chijs is benoemd tot voorzitter van het European Consortium of Innovative Universities, ECIU. Hij wil de verbinding tussen onderzoek en het bedrijfsleven verder versterken, ECIU als een brand neerzetten en invloed uitoefenen op de agendasetting van FP9, de opvolger van Horizon 2020.

News

'Wij hebben ze echt iets te bieden'

De UT tekende vorige week overeenkomsten met de onderzoekuniversiteit Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), de private universiteit Tecnológico de Monterrey en met CONACyT, de Mexicaanse nationale raad van wetenschap en technologie.

News

Kabinet: kinderbijslag minderjarige studenten niet nodig

Minderjarige studenten lopen voor vijftien miljoen euro kinderbijslag mis. Dat is niet erg, vindt demissionair minister Bussemaker. Ze kunnen immers lenen bij de overheid.

News

Jaap Beernink: New chairman of the board at Novel-T

Novel-T has a new chairman of the board of directors. As of today, Novel-T (formerly named Kennispark Twente) will be led by Jaap Beernink.

News

Is het nieuwe leenstelsel een soort woekerpolis?

Studentenorganisaties hebben het gevoel dat ze belazerd zijn bij het afschaffen van de basisbeurs. Ze vrezen dat het onderwijs er niet beter van wordt. 'Een politieke woekerpolis dreigt', schrijven ze vandaag. Hebben ze een punt?

News

Simon de Vries wint scriptieprijs KHMW

Simon de Vries heeft de scriptieprijs in de categorie Internet & Technische Wetenschappen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) ontvangen. Hij ontwikkelde een protocol om data via OpenVPN in de toekomst te beveiligen.

News

Vroege uitschakeling Euros bij Varsity

De roeiers van D.R.V. Euros haalden geen finaleplek op het koningsnummer van de Varsity, de Oude Vier. Afgelopen zondag gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan op het Amsterdam-Rijnkanaal.

News

Nieuw besturen ISO en LSVb

De twee landelijke studentenorganisaties LSVb en ISO hebben dit weekend allebei een nieuw bestuur gekozen. De voorzitters volgen dezelfde Utrechtse masteropleiding. Eind juni nemen ze het stokje over. UT-masterstudent Jan-Yme de Boer wordt algemeen bestuurslid bij het ISO.

News

Hoogste ERC-Grant voor Lohse en Gardeniers

UT-hoogleraren Han Gardeniers en Detlef Lohse ontvangen ieder een ERC Advanced Grant van de European Research Council (ERC). De Grants vallen onder de pijler Excellent Science van het Europese Horizon 2020-programma.

News

Wearables tegen werkstress

UT-promovenda Aniek Lentferink onderzoekt hoe wearables, zoals smartwatches, werknemers kunnen helpen bij stress. Deze week presenteerde ze haar eerste bevindingen tijdens de International Conference on Persuasive Technologies in Amsterdam, georganiseerd door de UT.

News

Senaat zet grote vraagtekens bij nieuw promotierecht

Waarom zouden andere wetenschappers dan hoogleraren het recht moeten krijgen om de doctorstitel te verlenen, willen de senatoren van de Eerste Kamer van minister Bussemaker weten. Ze kreeg deze week een spervuur van vragen.

Read more articles