News

CvB rijdt straks in Volvo S90 sedan

Bij de Vleugel staat binnenkort een nieuwe dienstauto: een Volvo S90 sedan. Het wordt de opvolger van een van de twee afgeschreven Audio A6’s. ‘Een mooie corporate dienstwagen; duurzaam, comfortabel en veilig’, licht Bert Kloppers van de afdeling Inkoop toe.

News

Bootcamp for PhD’s: 'Don't throw them in the deep end'

The UT will start a course for PhDs next month, to teach them the basic principles of teaching. The course ‘Bootcamp taste of teaching’ is an initiative of Centre of Expertise in Learning and Teaching, the Twente Graduate School and the Centre for Training and Development.

News

Bootcamp voor PhD-studenten

De UT start komende maand met een cursus voor PhD-studenten, om ze de basisprincipes van lesgeven te leren. Deze ‘Bootcamp taste of teaching’ is een initiatief van het Centre of Expertise in Learning and Teaching (CELT), in samenwerking met de Twente Graduate School en het Centre for Training and Development.

News

Rechtsbureau: 'Laat weggestuurde tweedejaars meteen weer toe'

Het duurt maanden voordat onterecht weggestuurde studenten hun studie weer mogen oppikken. Hogescholen en universiteiten moeten hun fouten sneller goedmaken, zegt het Landelijk Studenten Rechtsbureau. 'Het is van de zotte.'

News

Rector Palstra: 'Meestal probeer ik harmonie te creëren’

Studium Generale interviewde donderdagmiddag rector Thom Palstra in een zomergasten-setting. Aan de hand van favoriete fragmenten en muziek kwamen de bezoekers in het Amphitheater meer te weten over de telg van een Limburgse mijnwerkersfamilie.

News

Test a solar bike!

The University of Twente is researching solar powered e-bikes and you are welcome to test them! A big test of solar bikes, which charge themselves as you cycle, will start in May and the university is now searching for participants of this ‘Solar powered e-bike’ project.

News

'We gunnen kandidaten nog wat tijd'

De inschrijving voor de UT entrepreneurial challenge is met een week verlengd. Tot en met 14 april is het nog mogelijk om een idee of prototype in te dienen. Medeorganisatoren Novel-T en Soapbox selecteren 20 april zestig deelnemers die doorgaan naar de volgende ronde.

News

Speaking where Mandela spoke

‘It was the most exciting thing I’ve ever done. The United Nation General Assembly Hall is the place. It’s the place, where everyone important – like Nelson Mandela or Obama - had spoken. And I got to speak there too,’ says UT student Hannah Kuhn. A few weeks ago, she participated in the National Model United Nations (NMUN) in New York - as a member of the first ever NMUN delegation to represent the University of Twente.

News

Bussemaker: stijgende studieschuld was voorzien

De studieschuld van studenten steeg de afgelopen jaren explosief, waarschuwde het ISO vorige maand. Maar minister Bussemaker is niet onder de indruk en wijst op de groeiende studentenaantallen.

News

Renovatie voor fitnessruimte en manegeveld

Functioneel trainen met dumbells, een monkeybar en squat stations; de fitnessruimte in het UT-sportcentrum ondergaat deze zomer een renovatie. Ook het manegeveld, het wedstrijdveld tegenover Boerderij Bosch, gaat op de schop. Daar komt een multifunctioneel veld.

News

Op zoek naar de scholier in de Randstad

In het westen van het land is nog een wereld te winnen volgens de UT. Een pilot met een Pop-up University moet scholieren interesseren voor een opleiding in Twente. Erik van Dijk (marketing en communicatie): ‘Als dit werkt gaan we meer van dit soort activiteiten opzetten.’

News

‘Ik wil graag iets doen tegen de agressie'

Studenten van Exaltio, de studentenvereniging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen of transgenders (LHBT) in Enschede, lopen zaterdag mee met de hand in hand loop voor diversiteit in Arnhem. Aanleiding is het geweld tegen een homostel afgelopen weekend.

Read more articles