News

Verkiezingsuitslag Uraad: opnieuw impasse tussen UReka en DAS

Net als in voorgaande jaren gaat studentenpartij UReka met zes zetels de universiteitsraad in en DAS met drie. Dat is de uitslag van de universiteitsraadsverkiezingen dit jaar. Het opkomstpercentage ligt met 25,35 procent iets hoger dan vorig jaar.

News
De Tweede Kamer debatteert in commissieverband over de internationalisering

Liveblog debat internationalisering: 'Nederlands is het vertrekpunt'

De Tweede Kamer debatteerde donderdag in commissieverband over de internationalisering van het hoger onderwijs. Voor de UT staat (en stond) veel op het spel: een groot deel van de studenten en medewerkers is internationaal, en de voertaal is Engels. U-Today deed live verslag van het debat.

News

STAP-budget alleen nog bij erkende opleiders

De STAP-subsidie, die dit jaar afloopt, mag van het kabinet per september alleen nog besteed worden bij erkende opleidingen of cursusleiders met een kwaliteitskeurmerk.

  • EN
  • NL
News

Internationalisering: 'Goed hoor, die glas-half-leeghouding'

Hoe gaan we de toestroom van buitenlandse studenten in goede banen leiden? Misschien moeten we sleutelen aan de financiering van het hoger onderwijs, overwegen verschillende politieke partijen. Minister Dijkgraaf waarschuwt voor de gevolgen.

  • EN
  • NL
News

Dijkgraaf on internationalisation: ‘I’m a born optimist’

How are we going to better manage the influx of foreign students? Some of the political parties think we maybe need to make some changes to the funding of higher education. Education Minister Robbert Dijkgraaf warns of the consequences.

News

UT-VU centrum voor sport, bewegen en gezondheid

De UT en VU starten een gezamenlijk centrum voor sport, bewegen en gezondheid in Apeldoorn. Het gaat onder meer om een onderzoeks- en onderwijsprogramma dat in 2024 aftrapt.

News

Verdediging proefschrift blijft spannend in Tilburg

Tilburgse promovendi kunnen nog altijd op het allerlaatste moment, na de verdediging van hun proefschrift, te horen krijgen dat ze niet mogen promoveren. Dat blijkt uit nieuwe promotieregels van de universiteit, anderhalf jaar na een pijnlijk voorval.

  • EN
  • NL
News
Woningstichting De Veste gaat grootschalig renoveren en verduurzamen

Ruim 1100 campuswoningen krijgen grondige renovatie

Woningstichting De Veste gaat de komende jaren bijna de helft van hun campuswoningen renoveren en verduurzamen. Momenteel loopt de aanbesteding om 1100 tot 1200 wooneenheden zowel binnen als buiten te renoveren. In 2024 moet het project van start gaan.

  • EN
  • NL
News

More than 1100 campus residencies will undergo thorough renovations

Housing organisation De Veste will renovate almost half of its campus residencies in the coming years and make them more sustainable. Currently, there is a tender running to renovate 1100 to 1200 residential units on the inside and outside. The project should start in 2024.

News
UT master's thesis leads to prestigious publication

ITC alumnus Zijing Wu located wildebeest and zebras in the Serengeti

Deep learning enables satellite-based monitoring of large populations of terrestrial mammals across heterogeneous landscape. Under that title, the master's thesis of now former ITC student Zijing Wu (26) was published in the scientific journal Nature Communications. Wu was even the first author. Something she never reckoned with.

News

RoboTeam Twente reveals new football robots

Having added important improvements to the frame and the calibration technique of their robots, RoboTeam Twente presented its latest generation of football robots yesterday at Kinepolis in Enschede. In July, the team will compete at the RoboCup in Bordeaux.

News

Raketbouwers RISE hebben officiële status van studententeam op zak

RISE, een groep raketbouwende studenten, heeft nu de officiële status van een studententeam. Daarmee is RISE het achtste studententeam binnen de UT-gelederen, waarmee het ook (financiële) ondersteuning krijgt van de universiteit.

News

Geneeskundeopleidingen krimpen, tandheelkunde groeit

Vanaf studiejaar 2024-2025 worden er minder basisartsen opgeleid en méér tandartsen, huisartsen en gezondheidszorgpsychologen. Ook wil het kabinet de studieduur van tandheelkundeopleidingen inkorten van zes naar vijf jaar.

  • EN
  • NL
News

Kamer debatteert over internationalisering hoger onderwijs

De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag in commissieverband over de internationalisering van het hoger onderwijs. De toestroom van internationale studenten en de onderwijstaal zijn hete hangijzers. Voor de UT staat er mogelijk veel op het spel: een groot deel van de studenten en medewerkers is internationaal, en de voertaal is Engels.

  • EN
  • NL
News

Parliament debates about internationalisation in higher education

The Dutch Parliament will debate about the internationalisation of higher education in committee on Thursday afternoon. The influx of international students and the language of instruction are hot topics. For the UT, the stakes are potentially high: a major share of its students and staff are international, and the main language is English.

Read more articles