News

Inspectie: studenten de dupe van complexe onderwijsinstellingen

Universiteiten en hogescholen zijn een juridische warboel van rechtspersonen, zegt de Inspectie van het Onderwijs. Zelfs advocaten raken de weg kwijt. Dat gaat uiteindelijk ten koste van studenten en medewerkers.

News

Campus verrijkt met vijfde pizza-automaat van Nederland

Goed nieuws voor pizzaliefhebbers op de campus. Aan de Promenade tussen de Vrijhof en de Bastille is vandaag een pizza-automaat geïnstalleerd. De machine produceert 24/7 in een paar minuten tijd verse pizza’s.

News

TU Delft wil een Rotterdamse campus

Het bestuur van de TU Delft wil een nieuwe campus in Rotterdam openen om het aantal studenten in eigen stad omlaag te kunnen brengen. De gemeente Delft klaagt al jaren dat er te veel studenten wonen.

News

Trimbos: Studenten stapelen stress op stress, maar zeg dat niet te vaak

Waar komen die stress en prestatiedruk toch vandaan die studenten ervaren? Uit alle hoeken en gaten, blijkt uit een nieuwe studie van het Trimbos-instituut. En te veel media-aandacht zou ook al niet helpen.

News

Dijkgraaf steunt NWO-onderzoek naar diversiteit in wetenschap

Welke achtergrond en identiteit hebben wetenschappers? Om onrecht te bestrijden, mag je daar best onderzoek naar doen, vindt minister Dijkgraaf. Hij verdedigt onderzoeksfinancier NWO tegen kritiek van de Tweede Kamer.

News

Vakken overslaan mag straks ook bij fulltime lerarenopleidingen

Verplicht alle vakken volgen terwijl je de stof allang beheerst? Als het aan minister Dijkgraaf ligt, hoeven studenten van voltijdse lerarenopleidingen dat niet meer te doen.

News
Stijn Lagrand (21) kijkt stiekem al vooruit naar het WK

UT-student maakt met dubbele gouden plak indruk op EK Obstacle Course Racing

Stijn Lagrand behaalde op het EK Obstacle Course Racing in Hongarije afgelopen weekend maar liefst twee gouden medailles. De student International Business Administration hield geen moment rekening met die prestatie en kijkt stiekem al vooruit naar het WK.

News

Streep door padelbanen op campus

Het plan om padelvelden op het tennispark van de UT aan te leggen, is van de baan. Uit onderzoek blijkt dat de geplande padelfaciliteiten niet aan de vereiste geluidsnormen voldoen.

News

UT-alumna Ank Bijleveld nieuwe voorzitter Twente Board

Ank Bijleveld is de nieuwe voorzitter van Twente Board. De UT-alumna volgt Wim Boomkamp op bij de samenwerkingsorganisatie tussen overheid, ondernemers en onderwijs.

News

Inzamelactie voor ‘onbetaalde’ docent TU Eindhoven

Een docent wiskunde van de TU Eindhoven is in 1995 ontslagen, maar daar denkt hij zelf heel anders over. Al 332 maanden geeft hij onbetaald les aan studenten. Een van hen is een inzamelingsactie begonnen, die al meer dan 7.500 euro heeft opgebracht.

  • EN
  • NL
News

UT-verkiezingsdebat: ijsjes, internationalisering en het bsa

Een ingevlogen ijskraam lokte potentiële stemmers vanmiddag naar het UT-verkiezingsdebat op het O&O-plein. Terwijl de toegestroomde studenten wachtten op hun koude consumptie, gingen de twee lijsttrekkers van UReka en DAS met elkaar in debat. Hoewel het kwik richting de dertig graden klom, was van een verhitte discussie geen sprake.

  • EN
  • NL
News

UT electoral debate: ice cream, internationalisation and the BSA

A flown-in ice cream stand lured potential voters to the UT electoral debate at the O&O square this afternoon. While the flocking students waited for their cold refreshments, the two front-runners of UReka and DAS debated with each other. Although temperatures rose towards 30 degrees, no heated discussions took place.

  • EN
  • NL
News
Lijsttrekkers UReka en DAS over vier hete hangijzers

‘Wij kunnen verandering brengen op de UT’

Opnieuw gaat de zetelstrijd voor de universiteitsraad tussen UReka en De Ambitieuze Student (DAS). Lijsttrekkers Sabin Kerwien Lopez en Robin Kamphuis geven aan de hand van vier ‘hete hangijzers’ in het hoger onderwijs een inkijkje in hun partijprogramma’s.

  • EN
  • NL
News
Leading candidates of UReka and DAS about four hot topics

'We can bring change to the UT'

Once again, the university council elections turn into a duel between UReka and The Ambitious Student (DAS). List leaders Sabin Kerwien Lopez and Robin Kamphuis give an insight into their party programmes based on four 'hot topics' in higher education.

Read more articles