News

Goedkoop een tweede studie volgen: dat zou schatkist 200 miljoen euro kosten

Heb je al een diploma op zak, maar wil je een tweede bachelor volgen? Dat is duur en dat blijft zo. Het zou 200 miljoen euro per jaar kosten om daar iets aan te veranderen, meldt het kabinet.

  • EN
  • NL
News

Nieuw rapport ATLAS: ‘Optimisme over de toekomst’

‘Succesvol nieuw leiderschap’, ‘verbeterde sfeer’, ‘meer structuur in het onderwijs’ en ‘optimisme over de toekomst’. Het nieuwe evaluatierapport over ATLAS is positief over de stand van zaken bij het university college.

  • EN
  • NL
News

New ATLAS report: 'Optimism about the future'

'Successful new leadership', 'improved atmosphere', 'more structure in education' and 'optimism about the future'. The new evaluation report on ATLAS is positive about the state of affairs at the University College.

News
Honoursonderwijs bestaat 15 jaar

‘Mijn enthousiasme is altijd gebleven’

Het honoursonderwijs in Twente bestaat 15 jaar. Vandaag is er daarom op de UT, in samenwerking van Saxion Hogescholen, een conferentie om dit te vieren. Vijf vragen aan onderwijscoördinator Marie-Laure Snijders over haar eigen ervaringen met het honoursprogramma.

News

Website brengt universitaire banden met Israël in kaart

Een nieuwe website laat zien welke banden Nederlandse universiteiten, voor zover bekend, met Israëlische instellingen en bedrijven hebben. De bedoeling: een boycot. Hier en daar vindt die oproep gehoor. Studenten blijven voorlopig protesteren.

News

Nieuws gemist? Kickboksgala & UT daalt iets in QS-ranking

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Uit de Bladen

Over digitaal detoxen, koninklijke interesse en het belang van De Kroeg

Wat speelt er zoal bij andere universiteiten en hogescholen? In de wekelijkse rubriek ‘Uit de bladen’ selecteren wij het meest opmerkelijke, opvallende en interessante nieuws bij de collega’s uit den lande.

News

Acties tegen nieuwe regering: 'Alsof ze een hele universiteit sluiten'

De komende regering bezuinigt bijna een miljard euro per jaar op hoger onderwijs, onderzoek en studenten. Dat is het budget van één grote universiteit, waarschuwt platform WOinActie.

News

Kickboksgala Audentis, Euros en Taste: ‘Geen profs, maar zeker niet onervaren’

Het langverwachte kickboksgala voor leden van studentenverenigingen Audentis, Taste en roeivereniging Euros staat op het punt om te beginnen, na een voorbereidingstraject van drie maanden. Merel van Enschot, voorzitter van de organiserende commissie, blikt vooruit op het evenement dat vrijdagavond plaatsvindt in een hangar op Vliegveld Teuge.

News

NWO gaat wetenschappers vragen naar de schade die ze aanrichten

Wat zouden de ongewenste gevolgen van uw onderzoek kunnen zijn? Die vraag gaat onderzoeksfinancier NWO aan wetenschappers stellen, vooral als ze willen samenwerken met het bedrijfsleven.

News

UT-medewerker Barry bouwde zijn eigen bordspel, ‘Build & Destroy’

Barry van der Hulst, applicatiebeheerder bij de dienst LISA, staat op het punt zijn zelfbedachte bordspel op de markt te brengen. ‘Build & Destroy’, inclusief vier uitbreidingspakketten, is het resultaat van jarenlang monnikenwerk – volgens de maker zelf een ‘uit de hand gelopen hobby’.

  • EN
  • NL
News

Geen traditionele afsluiting academisch jaar

De traditionele informele afsluiting van het academische jaar – doorgaans in de eerste week van juli gehouden - gaat wegens bezuinigingsmaatregelen niet door. Wel zal het college van bestuur een boodschap uitspreken aan alle medewerkers en studenten.

  • EN
  • NL
News

No traditional end to the academic year

The traditional informal closing of the academic year – usually held in the first week of July – has been cancelled due to austerity measures. However, the Executive Board will send a message to all staff and students.

  • EN
  • NL
News

Stemmen voor de UT-medezeggenschap, waarom zou je dat doen?

De medezeggenschap, het presidium, de BBR en de WHW… Termen die niet zomaar bij elk koffieautomaatpraatje de revue passeren. Met opnieuw een UT-brede verkiezingsweek voor de deur, een beknopte uitleg over wat er op het spel staat voor onze eigen Drienerlose democratie.

  • EN
  • NL
News

Voting for the UT participation, why should you?

The participation, presidium, the BBR and the WHW... Terms that don't just come up during your everyday coffee machine chat. With another UT-wide election week just around the corner, a concise explanation of what is at stake for our own Drienerlo democracy.

Read more articles