News

Boudewijn Haverkort keert als decaan terug op de UT

Boudewijn Haverkort is door het college van bestuur benoemd tot nieuwe decaan van de faculteit Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EEMCS). Haverkort – nu nog decaan bij de Tilburg University – keert 1 oktober terug naar Twente.

News

UT daalt iets in wereldwijde QS-ranking

De UT daalt van plek 210 naar plek 233 op de wereldranglijst van onderzoeksbureau QS. Dat is in lijn met een landelijke trend; door de jaren heen verliezen de meeste Nederlandse universiteiten terrein in deze ranglijst.

News

Zwicht niet voor demonstraties, zegt Tweede Kamer tegen onderwijsbestuurders

De regering moet er bij universiteiten en hogescholen op aandringen om de banden met Israëlische instellingen niet te verbreken onder druk van demonstranten, vindt een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer.

News

Actievoerders bezetten hal van universiteitenvereniging UNL

Pro-Palestijnse actievoerders proberen het gebouw van universiteitenvereniging UNL te bezetten. Ze willen dat de universiteiten de banden met Israël verbreken. Maar ze zijn aan het verkeerde adres, zegt een woordvoerder. UPDATE: de politie heeft ingegrepen.

News

Drie kanshebbers voor titel docent van het jaar

UT-docenten Alexander Brinkman, Erik Horstman en Jolien van Straalen-Pas staan volgende week in de finale van de centrale onderwijsprijs. De winnaar van de eindstrijd in het Amphitheater mag zich docent van het jaar 2024 noemen.

  • EN
  • NL
News
Lijsttrekkers UReka en DAS vol vertrouwen over de verkiezingen

‘Langstudeerboete is doodsteek voor activisme, die moet van tafel’

De zetelstrijd in de universiteitsraad gaat ook dit jaar tussen UReka en De Ambitieuze Student (DAS). Lijsttrekkers Oliver Davies en Robin Kamphuis hopen naast zetelbehoud op een hoge(re) opkomst.

  • EN
  • NL
News
UReka and DAS party leaders confident about the elections

'Long-studying fine is the death knell for activism, it must be taken off the table'

This year, the battle for seats for the University Council is again between UReka and The Ambitious Student (DAS). In addition to retaining seats, party leaders Oliver Davies and Robin Kamphuis hope for a high(er) turnout.

News

Terug van weggeweest: bezetting voor het klimaat

Ook de hogeschool Van Hall Larenstein is bezet, maar niet vanwege Palestina. De actievoerders willen dat hun hogeschool de banden met vervuilende banken en bedrijven verbreekt. Elders gaat het de demonstranten nog steeds om de Palestijnen.

News

Eindhovens bestuur krijgt tik op de vingers: misstand rond Cursor

De hoofdredacteur was ‘aangeschoten wild’ en het college van bestuur liet problemen met sociale veiligheid twee jaar lang voortduren: aan de TU Eindhoven was inderdaad sprake van een ‘misstand’ rond universiteitsblad Cursor.

News

Relschoppers verliezen hun stufi niet zomaar

Je kunt niet zomaar de studiefinanciering intrekken van studenten die vernielingen aanrichten bij bezettingen en protesten, schrijft demissionair minister Robert Dijkgraaf aan de Tweede Kamer.

News

Containers Cubicus: ‘Hopen dat het mensen nieuwsgierig maakt’

De twee containers op het grasveld voor de Cubicus zijn bedoeld als ‘plek om te experimenteren en demonstreren’ voor studenten, onderzoekers en bedrijven. Het initiatief hiervoor komt van het Digital Society Institute en het bedrijf 5ahead.

News

Uitslag definitief: Kronos wint de Batavierenrace

Na lang wachten en veel protesten heeft UT-atletiekvereniging Kronos de overwinning gepakt in de 52e Batavierenrace. De einduitslag werd pas zondag definitief. Het verschil met nummer twee bedraagt slechts negen seconden.

  • EN
  • NL
News

Europese verkiezingen: wat willen de partijen met onderwijs en onderzoek?

Wat zeggen de politieke partijen over onderwijs en onderzoek in de Europese verkiezingen? Sommige willen minder buitenlandse studenten, terwijl ze blij zijn met het uitwisselingsprogramma Erasmus+.

  • EN
  • NL
News

European elections: what do the parties want when it comes to education and research?

What do the political parties say about education and research in the European elections? Some want to see fewer foreign students coming to the Netherlands, while they remain in favour of the Erasmus+ exchange programme.

Read more articles