Voor spek & bonen: Risotto met groenten en vis

| Redactie

Moeilijkheid: **---4 personen Inleiding:Deze week voeren we het niveau op naar twee koksmutsen. Geen paniek, ook dit recept kunt u aan. Er is alleen iets meer aandacht en oplettendheid nodig. Een aantal jaar geleden was het bereiden van risotto(-rijst) trouwens echt een kunst, maar tegenwoordig valt het reuze mee omdat je makkelijke risottorijst kunt kopen. Een erg lekker recept met veel smaak omdat alle smaken, tijdens het inkoken, in de risotto trekken.

Ingrediënten:
1 pak risottorijst
2 paprika's
300 gram peultjes
1 grote ui (of, juist ja, 2 kleine uien)
200 - 400 gram garnalen
Eventueel gerookte zalm in snippers
2 bouillonblokjes
Witte wijn
Olijfolie
Klont roomboter
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Snipper de ui en bak deze op gemiddeld vuur glazig. Snijd de paprika's (omdat er ook groene peultjes worden gebruikt, is het leuk een gele en rode paprika te kiezen) in blokjes en bak deze 5 minuten mee.

Maak ondertussen bouillon (de helft van de kookinstructie op het pak risotto).

Haal de ui en paprika uit de pan en leg weg.

Fruit de risottorijst aan met olijfolie en zet het op een klein pitje. Giet nu telkens een scheut bouillon en een scheut wijn door de risotto en laat het inkoken (af en toe roeren). Telkens als het droog wordt in de pan giet je weer nieuw vocht bij de risotto. Als het vocht op is, is je risotto klaar. Proef dit even voor, je kunt altijd nog even doorgaan. Let wel goed op dat je er niet teveel vocht bij doet, want dan eindig je met soep.

Terwijl je bezig bent met de risotto kook je de peultjes, giet je ze af en spoel je ze af met koud water. Daarna snijd je ze in stukjes.

Voeg de groentes, klont boter en de vis toe aan de risotto en kook het nog eventjes door zodat alles warm is.

Op tafel Parmezaanse kaas erover strooien.

Eet smakelijk!

Drank: Toch maar weer witte wijn doen. Rijst en vis schreeuwen nou eenmaal om een scheut lekkere witte wijn. Vorige week zaten we in de `vette' chardonnay, deze week doen we het iets scherper en zuurder. Neem een Sauvignon Blanc uit Frankrijk of een Pinot Blanc uit Italië.

Tip: Goed opletten is de sleutelfactor bij het maken van risotto. Blijf daarom altijd in de buurt van de pan om in te kunnen grijpen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.