LSVb en ISO kiezen nieuw bestuur

Zowel de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) als het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) kozen onlangs een nieuw bestuur. In de besturen zitten opmerkelijk veel afgestudeerden. De UT is niet vertegenwoordigd in de besturen.

Tom Hoven (24) neemt eind juni het stokje over van huidig LSVb-voorzitter Jorien Janssen. Hij is student biochemie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij was eerder voorzitter van AKKU, de Nijmeegse lidbond van de LSVb, en initiatiefnemer van de DuKo, een duurzame kortingskaart voor Nijmeegse studenten.

Falco Carlesz (25) is de nieuwe voorman van ISO. Carlesz studeerde cum laude af bij de Universiteit Maastricht. Hij heeft twee mastertitels, in international business en in management of learning, en studeerde ook in Finland, Australië en de Verenigde Staten. In Maastricht zat hij in de faculteits- en de onderwijsraad en gaf hij les.

Carlesz is niet de enige ISO-bestuurder die al klaar is met zijn studie. Drie van de vijf bestuurders hebben hun studie (zo goed als) afgerond en dat is opmerkelijk.

ISO-secretaris Yvonne Rouwhorst (23) rondt dit jaar haar bachelor onderwijskunde af aan de Rijksuniversiteit Groningen en penningmeester Aart Claassens (24) is afgestudeerd bioloog van de Wageningen Universiteit. Rosanne Broekhuizen (23 jaar) is bijna klaar met haar bacheloropleiding organisatiewetenschappen aan de Universiteit Tilburg. Sanne de Jager (26) is het enige bestuurslid dat het mbo, hbo én wo van binnenuit kent. Ze studeerde pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en vervolgens algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Nog dit jaar verwacht ze haar master politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen af te ronden.

De nieuwe vicevoorzitter van de LSVb is Ellen Schepens (26), student medische hulpverlening aan de Hogeschool Utrecht. Saskia Kliphuis, afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, wordt secretaris. De nieuwe penningmeester is Charlie van Genuchten, afgestudeerd in Utrecht en Leiden. Klaasjan Boon, student biologie aan de Radboud Universiteit, maakt het nieuwe bestuur compleet. Van de LSVb-bestuurders zijn er dus ‘slechts’ twee al afgestudeerd.

De nieuwe besturen van beide studentenorganisaties worden op 28 juni officieel benoemd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.