‘Om niets weg te hoeven gooien, bieden we ons inventaris nu online aan’, vertelt Wouter van den Brink van de campuskroeg. ‘Met name speciaalbier heeft een THT-datum, maar ook wijn wordt minder. Alles wat binnen een half jaar over de datum gaat, bieden we met 25 procent korting aan. Want geld bederft niet.’
De Vestingbar heeft net als alle horeca te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Toch weet de kroeg het hoofd boven water te houden, zegt Van den Brink. ‘Er zijn eerder financiële moeilijkheden geweest, vlak na de verbouwing van de Bastille. Vanaf dat moment hebben onze penningmeesters besloten om een ruime reserve op te bouwen. Dat blijkt nu een verstandige keuze. We houden het nog wel even vol.’
Niettemin is de sluiting een hard gelag. ‘Ons personeel wil graag weer aan het werk om leuke avonden te organiseren. Afgelopen zomer waren we even open. Je merkte toen dat gasten de Vestingbar echt gemist hebben. We zien het ook weer tijdens deze online actie. Bij de bestellingen kun je een opmerking plaatsen. We krijgen op deze manier ontzettend veel lieve berichtjes binnen van onze gasten.’
Vanaf zaterdag kunnen liefhebbers hun bestelling ophalen bij de Vestingbar. Ze krijgen hiervoor een speciaal tijdsslot, zodat alles coronaproof verloopt. Volgens Van den Brink weten de mensen hun website goed te vinden. ‘De eerste paar dagen liep het storm met de bestellingen.’