Nieuws gemist? Inbraakgolf Witbreuksweg & Sky is the Limit op losse schroeven

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: kyara.com.vn
Witbreuksweg doelwit van inbrekers

Een inbraakgolf teistert de laatste weken bewoners van de Witbreuksweg. Dat bevestigen woningstichting De Veste en de UT-beveiliging.

Lees hier. 

Green Team Twente kan niet wachten om weer te racen

Na bijna twee volle jaren zonder echte race kijkt Green Team Twente reikhalzend uit naar de zomer. Dan hopen de studenten eindelijk het gaspedaal van hun raceauto in te trappen, in zowel Nederland als Frankrijk. Teammanager Christina Keysers heeft goede hoop op groen licht.

Lees hier.

Poging tot blokkeren Tata-excursie mislukt

Activisten van University Rebellion wilden donderdagmorgen vertrekkende busjes van studievereniging Stress richting staalproducent Tata Steel blokkeren. Het Stress-bestuur hield echter al rekening met de actie, ze vertrokken daarom eerder en vanaf een andere plek.

Lees hier. 

Afgrond dreigt voor Sky is the Limit-festival

Na twee uitverkochte edities dreigt een derde Sky is the Limit-festival niet door te gaan. Het loopt nog allesbehalve storm met de kaartverkoop.

Lees hier. 

Onderwijsinspectie oordeelt: diploma's master Public Management ongeldig

Volgens de Onderwijsinspectie verleende de UT onterecht masterdiploma’s vanuit de deeltijdopleiding Public Management. Daardoor worden tientallen verleende diploma’s ongeldig verklaard. Het college van bestuur van de UT is het ‘pertinent oneens’ met de conclusie van de Inspectie. Of de universiteit in beroep gaat tegen de uitspraak, is nog niet duidelijk.

Lees hier.

Faculteit ITC zag financiële uitdaging al eerder aankomen

Wat zijn de bezuinigingsplannen van de faculteiten en diensten op de UT? Alleen de faculteit ITC gaf inzicht in hun decentrale maatregelen, na een brede uitvraag van U-Today onder decanen en dienstdirecteuren. Andere faculteiten en diensten lieten via een woordvoerder weten dat ‘de inventarisatie nog niet is afgerond’.

Lees hier.

'Dat veel vrouwen zich onveilig voelen is een probleem van ons allemaal'

Alexandra Mulder Gonzalez (21) werd in 2023 verkozen tot meest actieve UT-student en houdt er haar eigen manier van studeren op na. Ze brengt met Amnesty UTwente mensen bijeen om te praten over seksueel geweld en taboes, het ontdekken van grenzen en genderongelijkheid. Zo ook tijdens Internationale Vrouwendag.

Lees hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.