In beeld: Heropening Boerderij Bosch en stal

| Redactie

Na een grondige renovatie is Boerderij Bosch en naastgelegen stal weer klaar voor gebruik. Deze week werden de historische panden officieel heropend. Een fotoserie.

Photo by: RIKKERT HARINK

In de coronaperiode kwam aan het licht dat de ventilatie in de meer dan honderd jaar oude boerderij niet in orde was. Besloten werd toen om de boerderij en naastgelegen stal grondig te renoveren. Alle gebruikers wilden meedenken over hoe er gerenoveerd moest worden, waardoor de start even op zich liet wachten.

Dakpannen

Tijdens de sloop kwam aan het licht dat vrijwel alle elementen van het gebouw aan vervanging toe waren. Enkel de oorspronkelijke buitenmuren overleefden de renovatie. De oude dakpannen werden na de installatie van het nieuwe dak teruggelegd, waardoor het lijkt alsof er aan het dak amper iets is gebeurd. Aan de binnenzijde van de boerderij is van twee verdiepingen één grote ruimte gemaakt, wat de lichtinval in het pand ten goede komt. Het gebouw – dat van clubhuis is omgetoverd naar een multifunctionele ruimte – rust volledig op de nieuwe houten constructie aan de binnenzijde.

Gebruikers als de UT-Kring en GEWIS kunnen vanaf heden weer gebruikmaken van de boerderij. De stal is voornamelijk bedoeld voor Amsterdamse studenten die vanuit de samenwerking tussen de UT en de VU naar Enschede komen. Zij verblijven in de omliggende blokhutten, waarvan er twee extra zijn gebouwd. Sanitair en opslag is onder hetzelfde dak geplaatst in een gebouw aan de zijkant.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.