News

‘Wagner is only a shadow of a growing private security industry’

University College Twente organised a lecture in Drienerburght yesterday on private military companies such as Wagner. Two experts presented their thoughts on the influence and development of private security companies.

News

Na drie jaar droogte dubbele ERC Advanced Grant voor UT

UT-hoogleraren Detlef Lohse en Robert Passier zijn door de Europese onderzoeksraad ERC beloond met een Advanced Grant. De UT ontving de beurs van maximaal 2,5 miljoen euro, bestemd voor ervaren onderzoekers van Nederlandse kennisinstellingen, al drie jaar niet meer.

News

Opluchting over komst ‘slimmer’ collegejaar

Een ‘slimmer’ collegejaar? Dat komt geen dag te vroeg, vinden de deelnemers aan de aftrapdag. Eindelijk wat rust, en met die herkansingsweken komt het ook wel goed. ‘We moeten stoppen met alles volplempen!’

News

Linkse partijen stemmen tegen ‘educatieve module’

Na een korte cursus mogen afgestudeerde bachelors als leraar aan de slag, vindt de Tweede Kamer. Na een jarenlang experiment komt dat nu in de wet. Alleen de linkse oppositie stemde tegen. Die vindt een module te licht voor een echte lesbevoegdheid.

News

UT en Windesheim tekenen overeenkomst voor meer samenwerking

De UT en de Zwolse hogeschool Windesheim tekenden woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst. De gezamenlijke ambitie is om meer samen te werken, onder andere op het gebied van studiekeuzevoorlichting, doorstroom en een onderzoeksprogramma.

News

Iedereen werkt mee aan open science

Met 184 miljoen euro gaat een nieuw ‘regieorgaan’ tot en met 2031 de komst van open science versnellen. Dat heeft het ministerie vandaag afgesproken met universiteiten, hogescholen en andere organisaties.

  • EN
  • NL
News

Jonge Akademie: maak iedereen professor

Waarom mogen alleen hoogleraren zichzelf professor noemen, de toga dragen en de doctorstitel verlenen? Ook universitair docenten en hoofddocenten moeten dat recht krijgen, vindt De Jonge Akademie.

  • EN
  • NL
News

Young Academy: make everyone a professor

Why are only full professors allowed to call themselves professor, wear a gown and confer doctorates? Assistant and associate professors ought to have that right too, in the view of The Young Academy.

News

Opnieuw extra miljoenen nodig voor bouw nieuwe werkplaats ET

De bouw van CUBE, de nieuwe werkplaats voor de faculteit ET, gaat opnieuw een aantal miljoenen extra kosten. De stijging van de kosten is te wijten aan de hoge energieprijzen, lange levertijden, de oorlog in Oekraïne, schaarste aan materialen en de werkdruk bij betrokken partijen.

News

‘We believe that autism is just another way of looking at the world’

It is World Autism Awareness Day coming Sunday. Together with the HAN University of Applied Sciences, UT PhD candidate Niels van Huizen (Human Centered Design) and his colleagues work on the Design-Your-Life toolkit for young adults with autism. ‘I think that people often grow up with the idea that autism is something abnormal by definition.’

  • EN
  • NL
News

Uraad wil bindend studieadvies behouden

De universiteitsraad roept op om het bindend studieadvies (bsa) voorlopig te behouden. Dat schrijft de studentengeleding in een brief aan onderwijsminister Dijkgraaf, die plannen heeft om het systeem aan te passen. ‘Het bsa is geen goede oplossing, maar het alternatief moet beter.’

  • EN
  • NL
News

University Council wants to retain binding study advice

The university council is calling for the binding study advice (abbreviated BSA in Dutch) to be retained for the time being. The student body writes this in a letter to minister Dijkgraaf of Educational Affairs, who has plans to adjust the system. ‘The BSA is not the right solution, but the alternative must be better.’

News

Veel minder studenten kiezen premaster aan universiteit

Dit studiejaar trokken de universiteiten honderden schakelstudenten minder dan vorig jaar. Het scheelt 22 procent. Mogelijk komt het door de goede arbeidsmarkt voor hbo’ers of de terugkeer van de basisbeurs.

News
Presentatie Robotics Centre

Een inkijkje in het summum van robotica-onderzoek

Met een presentatie van Twan Koolen, robot-expert bij het prestigieuze Boston Dynamics, werd in de Technohal vanmiddag het Robotics Centre Twente officieel geopend. Koolen liet de 300 aanwezigen surreële beelden zien van de Atlas-robot.

Read more articles