News
Presentatie Robotics Centre

Een inkijkje in het summum van robotica-onderzoek

Met een presentatie van Twan Koolen, robot-expert bij het prestigieuze Boston Dynamics, werd in de Technohal vanmiddag het Robotics Centre Twente officieel geopend. Koolen liet de 300 aanwezigen surreële beelden zien van de Atlas-robot.

News

Thermostaat bijna overal op 19 graden

Het ging niet zonder slag of stoot, maar de thermostaat staat nu in bijna alle gebouwen op de campus standaard op 19 graden ingesteld. Samen met de faculteiten onderzoekt de dienst Campus & Facility Management of het energieverbruik ook in de laboratoria omlaag kan.

News

Veel belangstelling voor ‘slimmer’ collegejaar

Vijftien onderwijsinstellingen gaan hun collegejaar anders inrichten. Door het aantal onderwijsweken te verminderen hopen ze meer ‘ademruimte’ te creëren voor overbelaste studenten en docenten. Het experiment loopt tot 2026.

  • EN
  • NL
News

Dijkgraaf onderschrijft noodzaak heldere promotieregels

De regels van promotietrajecten zijn niet altijd duidelijk, met soms pijnlijke gevolgen, concludeerde Promovendi Netwerk Nederland (PNN) vorig jaar. Onderwijsminister Dijkgraaf spoort de universiteiten aan om samen meer duidelijkheid te verschaffen.

  • EN
  • NL
News

Dijkgraaf emphasises need for clear rules for PhDs

Last year, the PhD Network Netherlands (PNN) concluded that the rules for PhDs are not always clear, and that this sometimes has painful consequences. Education Minister Robbert Dijkgraaf is encouraging the universities to take joint action to provide greater clarity.

News
Winnaars Tutorial Innovation Award 2023

Hoe maak je werkcolleges aantrekkelijker?

In de Waaier zijn vanmiddag drie winnaars van de Tutorial Innovation Award 2023 in het zonnetje gezet. De TNW-faculteit organiseerde die wedstrijd om werkcolleges voor studenten aantrekkelijker te maken.

News

Scientist Rebellion blinddoekt beelden

In verschillende wereldsteden hebben wetenschappers en universitair docenten dit weekend standbeelden geblinddoekt om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. 'Als onze leiders een standbeeld willen verdienen, moeten ze niet wegkijken.'

News

Opening Robotics Centre: ‘Nog beter samenwerken onder één vlag’

Het Robotics Centre Twente wordt dinsdag 28 maart officieel geopend. Doel van het centrum is om onder één naam een herkenbaar uithangbord te creëren voor al het robotica-onderzoek en -onderwijs op de UT.

  • EN
  • NL
News

Internationale studenten? Dijkgraaf vraagt weer geduld

De langverwachte brief over de toestroom van internationale studenten komt deze maand niet meer. 'Ik verwacht de brief uiterlijk in mei aan de Kamer te kunnen versturen', schrijft minister Dijkgraaf.

  • EN
  • NL
News

International students? Dijkgraaf asks for more patience

The long-awaited letter about the influx of international students won’t be coming this month. ‘I expect to be able to send a letter to the house by May at the latest’, writes Robbert Dijkgraaf, Minister of Education, Culture and Science.

News

UT opent nieuw microscopiecentrum

Het nieuwe Biolmaging Centre in de Zuidhorst wordt op donderdag 30 maart geopend. Het centrum biedt microscopiefaciliteit voor alle UT-faculteiten, -instituten én voor externe gebruikers. ‘We kunnen verschillende expertises bij elkaar brengen.’

News

Instellingen mogen zelf weten hoe ze leenstelselmiljoenen uitgeven

Met de opbrengst van het leenstelsel, honderden miljoenen euro’s, moesten universiteiten en hogescholen het onderwijs verbeteren. Voortaan hoeven ze hun plannen niet meer te laten goedkeuren: volgens het kabinet hebben ze vertrouwen verdiend.

News

Crisisoefening: cryptomiljonair hackt ict-systemen onderwijs

Hoe reageren onderwijsinstellingen als hackers de systemen platleggen? Een recordaantal van zo’n tweeduizend medewerkers aan 72 universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen deden mee aan een grootscheepse crisisoefening van ict-coöperatie SURF.

News

UT slaagt voor cybercrisisoefening

De UT kwam zonder kleerscheuren door een grootschalige cybercrisisoefening. De simulatie, waar tientallen UT-medewerkers zich de afgelopen anderhalve dag mee bezighielden, werd georganiseerd door ICT-organisatie SURF. ‘Het was als het ontsnappen uit een grote escape room.’

Read more articles