News

LSVb en ISO: 'Studenten horen niet naar de voedselbank te gaan'

Studentenorganisaties LSVb en ISO zijn op de ochtend van Prinsjesdag naar het propvolle centrum van Den Haag getrokken om in gesprek te gaan met politici. Maar vanwege strenge veiligheidsmaatregelen komt daar weinig van terecht.

News

Wisselende resultaten Solar Team op Belgisch circuit

Solar Team Twente noteerde dit weekend wisselende resultaten op de iLumen European Solar Challenge in het Belgische Zolder. Het Twentse team reed met twee auto’s mee in de 24-uurs race. Red E eindigde op het podium, Red Horizon behaalde een achtste plaats.

  • EN
  • NL
News

Jonge Akademie: data over afkomst zijn misschien 'noodzakelijk kwaad'

Om discriminatie en racisme te bestrijden is het misschien een 'noodzakelijk kwaad' om data te verzamelen over de afkomst van studenten en medewerkers. Die voorzichtige conclusie trekt de Jonge Akademie op grond van interviews.

  • EN
  • NL
News

The Young Academy: data collection on ethnicity may be a ‘necessary evil’

In order to combat ethnic discrimination and racism, collecting data on the migration background of students and staff may be a ‘necessary evil’. This is a tentative conclusion drawn by The Young Academy based on interviews.

News

Verhoging basisbeurs is zoethoudertje, vindt LSVb

Uitwonende studenten krijgen volgend collegejaar mogelijk een toeslag van 165 euro bovenop de basisbeurs. Studentenvakbond LSVb vindt dat te weinig, want studenten betalen nu al hoge rekeningen.

News

Tweede Kamer sceptisch over nieuwe keuring in hoger onderwijs

Waarom zouden universiteiten en hogescholen zelf hun opleidingen moeten keuren? De Tweede Kamer ziet de voordelen nog niet, maar minister Dijkgraaf blijft het een goed idee vinden.

News

IamFluidics haalt miljoenen op voor productie microdeeltjes

IamFluidics heeft 4 miljoen euro opgehaald om de productiecapaciteit van microdeeltjes op te schalen. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor voor het bedrijf, dat werd opgericht door UT-alumni Tom Kamperman en Claas Willem Visser.

News

Ig Nobelprijs voor rekenen met roddels

Kun je uitrekenen hoe je moet roddelen? Hoe klopt het hart van je nieuwe liefde? En wat deden de oude Maya’s met klysma’s en alcohol? Nederlandse onderzoekers hebben vannacht maar liefst drie Ig Nobelprijzen gewonnen.

News

VVD hekelt ‘freestylen’ met kennisveiligheid

Is de noodzaak van kennisveiligheid goed tot de universiteiten doorgedrongen? De VVD is er niet gerust op, bleek woensdag in de Tweede Kamer. Minister Dijkgraaf heeft er meer vertrouwen in.

News

Kabinet schiet uitwonende studenten in 2023 te hulp

Vanwege de oplopende inflatie wil het kabinet de nieuwe basisbeurs voor uitwonende studenten in mbo en hoger onderwijs een jaar lang met 165 euro verhogen, meldt de NOS.

News

Wennen voor Harambee en Piranha, Phoenix gaat voor handhaving

Voor sportliefhebbers is het lange wachten op de campus voorbij. De prestatieteams hebben de eerste wedstrijd achter de rug, of zitten middenin de voorbereiding. Wat zijn de verwachtingen dit seizoen? Gisteren spraken drie mannenteams hun ambitie uit in het eerste deel, vandaag deel twee waarin drie vrouwenteams aan het woord komen.

News

Ook studentenhuisvesters berekenen hoge energieprijzen door

Sommige sociale studentenhuisvesters verhogen hun servicekosten, andere zijn nog niet zover. Maar als de energieprijzen blijven stijgen, gaan ook hun huurders flink meer betalen.

  • EN
  • NL
News

Discussie over werkdruk: 'Het is een veelkopig monster'

Hoe halen we de (werk)druk van de ketel? Die vraag stond woensdagmiddag centraal tijdens een discussie over werkdruk, georganiseerd door U-Today en Studium Generale. Hoogleraar Wiendelt Steenbergen, collegelid Machteld Roos en HR-directeur Hans Oeloff lieten hun licht schijnen op het ‘veelkoppige monster’ en gingen in debat.

  • EN
  • NL
News

Discussion on workload: ‘It is a multi-headed beast’

How do we relieve the (work)load? That was the central question on Wednesday afternoon during a discussion about workload, organized by U-Today and Studium Generale. Professor Wiendelt Steenbergen, board member Machteld Roos and HR director Hans Oeloff shed their light on the ‘multi-headed beast’ and entered a debate.

Read more articles