News

Electric Superbike Twente crasht in Finland

Vreugde en verdriet lagen vandaag dicht bij elkaar voor Electric Superbike Twente in Finland. Vlak nadat de elektrische racemotor van het UT-studententeam als eerste over de finish kwam, ging coureur Jorn Hamberg met hoge snelheid onderuit. Hij kwam er zonder al te veel kleerscheuren vanaf; de motor liep wel averij op.

News

‘Noodgreep’: Mechanical Engineering gaat voor fixus non-EER-studenten

De UT-bacheloropleiding Mechanical Engineering beoogt vanaf september 2023 een rem op het aantal studenten van buiten Europa. Volgens opleidingsdirecteur Lisa Gommer gaat het om een noodgreep. ‘We zijn te hard gegroeid. Dit is het enige beschikbare middel op korte termijn.’

News

‘Geef uitwonende student energietoeslag van 250 euro’

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer vinden het onverteerbaar dat studenten de energietoeslag mislopen. Ze willen op zijn minst een toeslag van 250 euro voor degenen die niet meer bij hun ouders wonen.

News

Recordaantal NWO-beurzen van 800 duizend euro toegekend

Nog nooit hebben zoveel wetenschappers een Vidi-beurs uit het Talentprogramma van onderzoeksfinancier NWO gekregen. Het zijn er in totaal 101. Er waren ook uitzonderlijk veel aanvragen ingediend.

News

Twee UT’ers studeren af in Groep Pieter Omtzigt: ‘Geen 9-tot-5-stage’

Carlotte Aarts (22) en Maartje Stahlie (27) rondden hun masterstudie Public Administration deze week succesvol af. Dat deden ze door kamerlid Pieter Omtzigt te ondersteunen in de Tweede Kamer. ‘Het mooiste is dat we écht iets konden toevoegen.’

News

Dijkgraaf antwoordt op twijfels over startersbeurzen

Gaan die nieuwe beurzen voor wetenschappers inderdaad voor rust en ruimte aan de universiteiten zorgen? De Tweede Kamer heeft twijfels, maar de minister houdt vertrouwen.

News

Vidi grants for two UT researchers

The Dutch Research Council (NWO) has awarded the Vidi grant worth 800,000 euros to two UT scientists: Jimmy Faria Albanese, Associate Professor at Faculty of Science and Technology, and Roelof Rietbroek, Assistant Professor at ITC Faculty.

News

Dijkgraaf wil minder uitschieters in stijging collegegeld

Het collegegeld mag best met de inflatie meegroeien, vindt onderwijsminister Robbert Dijkgraaf, maar een plotselinge stijging van ruim 220 euro vindt hij te veel. Hij wil de toename beperken tot zo’n 50 à 60 euro.

News

Ouders starten petitie voor ‘pechstudenten’

Twee ouders van studenten zonder basisbeurs hebben een petitie online gezet waarin ze van het kabinet volledige compensatie eisen. Studentenorganisaties zijn blij met de steun.

  • EN
  • NL
News
Bijeenkomst over CO2-compensatie vliegreizen

UT’ers nemen eigen vlieggedrag kritisch onder de loep

Hoe zorgen we ervoor dat we minder gaan vliegen? En hoe willen we de uitstoot van vliegreizen die UT’ers maken compenseren? Het Sustainability, Energy & Environment-programma wilde de mening van UT’ers weten. Een vijftigtal studenten en medewerkers kwam woensdagmiddag naar Waaier 2. ‘Als de hele wereldbevolking zoveel zou vliegen als wij, zou de wereld er nog slechter aan toe zijn.’

  • EN
  • NL
News
Consultation session about CO2 compensation

UT community takes critical look at own air travel behaviour

How can we ensure that we travel less by plane? And how do we compensate for the emissions resulting from air travel by the UT community? The Sustainability, Energy & Environment programme wanted to know what people think. On Wednesday afternoon, some fifty students and staff members came to Waaier 2. 'If the entire world population flew as much as we do, the planet would be in an even worse state.'

News

Basisbeurs of niet, jongeren gaan gewoon studeren

Als ze geslaagd zijn voor hun eindexamen, gaat de overgrote meerderheid van de vwo’ers en havisten volgend jaar gewoon studeren. Ze wachten niet op de basisbeurs, die pas een jaar later wordt ingevoerd.

News

Dijkgraaf noemt het 'reëel' dat de rente op studieschuld gaat stijgen

Hij kan zich voorstellen dat studenten ervan schrikken dat de rente op studieschulden gaat stijgen, zegt minister Dijkgraaf. Maar het wil er bij hem niet in dat studenten dit nooit hadden verwacht.

Read more articles