News

Oproep: open de Pakkerij

Laat verenigingen weer activiteiten organiseren in studentensociëteit de Pakkerij. Dat zegt Fact, de koepel van Enschedese studentenverenigingen, in een oproep aan de politiek. Tot nu toe is de sociëteit gesloten vanwege de coronaregels. ‘Er gebeurt zoveel meer dan alleen zuipen.’

  • EN
  • NL
News

Universiteiten verlagen norm bindend studieadvies

Vanwege de coronamaatregelen versoepelen de universiteiten het bindend studieadvies. Dat betekent dat eerstejaarsstudenten minder studiepunten hoeven te halen om door te mogen naar het tweede jaar. Het hbo heeft nog geen gezamenlijk besluit genomen.

  • EN
  • NL
News

Universities lower standard for BSA

Because of the coronavirus measures universities are relaxing the binding recommendation on continuation of studies. That means that first-year students now need to get fewer credits in order to be allowed to proceed with the second year. The higher professional education sector has not yet taken a joint decision.

News

Kabinet wil studentenrechtbank CBHO opheffen

De speciale rechtbank voor het hoger onderwijs CBHO gaat wellicht verdwijnen. Die grote wijziging is verborgen in een wetsvoorstel over het mbo dat de Tweede Kamer volgende week gaat bespreken.

  • EN
  • NL
News

Programma Winter Kick-In grotendeels fysiek

De Winter Kick-In, van 5 tot en met 12 februari, zal zoals het er nu naar uitziet grotendeels fysiek plaatsvinden. De Kick-In commissie verwacht tussen de 150 en 200 deelnemende masterstudenten.

  • EN
  • NL
News

Programme Winter Kick-In largely physical

The Winter Kick-In, from 5 to 12 February, will mostly take place physically. The Kick-In committee expects between 150 and 200 participating master's students.

News

Wetenschap tegen Big Tech: ‘We zijn laat, maar misschien niet te laat’

Het hoger onderwijs en onderzoek moet zich niet overleveren aan grote techbedrijven, waarschuwden experts tijdens een online meeting van de KNAW. Maar voor een onafhankelijke koers zijn grote investeringen nodig, denken ze.

News

Fusie op handen van Rotterdams kunstonderwijs

De Rotterdamse hogeschool voor de kunsten Codarts en de eveneens Rotterdamse Willem de Kooning Academie willen fuseren om samen met de Erasmus Universiteit vernieuwend kunstonderwijs en -onderzoek te verzorgen.

News

SER Jongerenplatform: kabinet moet jongeren helpen

Het is hoog tijd dat de politiek rekening gaat houden met jongeren, vindt het SER Jongerenplatform. De hoge woonlasten, de flexibele arbeidsmarkt en de studieschulden moeten aangepakt worden.

News

Meeste UT-kantines weer open, Theatercafé en Ravelijn voorlopig dicht

Vanwege de versoepelingen voor het hoger onderwijs zijn de meeste UT-kantines vanaf deze en volgende week weer te bezoeken. Het Theatercafé en de Ravelijnkantine blijven nog dicht. ‘Het is voorlopig de vraag hoe druk het zal worden.’

News

1,8 miljoen euro voor spin-off River BioMedics

UT-spin-off River BioMedics haalde 1,8 miljoen euro aan startkapitaal op. Dat kondigde het bedrijf, dat zich richt op medicijnen voor hartkwalen, vandaag aan op zijn website.

  • EN
  • NL
News

Ondernemen leerde techmiljardair Sijbrandij op de UT

De beursgang van softwarebedrijf GitLab maakte UT-alumnus Sytse ‘Sid’ Sijbrandij in één klap miljardair. Gisteravond liet hij zich interviewen door het Young Alumni Network over zijn tijd op de campus, het ontstaan van GitLab en de thuiswerkfilosofie van het bedrijf.

  • EN
  • NL
News

Tech billionaire Sijbrandij learned entrepreneurship at the UT

The Nasdaq debut of software company GitLab made UT alumnus Sytse ‘Sid’ Sijbrandij a billionaire in one go. Last Wednesday, he was interviewed by the Young Alumni Network about his time on campus, the beginnings of GitLab, and the company’s all-remote philosophy.

News

Vrije Universiteit stort omstreden onderzoeksgeld uit China terug

De Amsterdamse Vrije Universiteit gaat de Chinese subsidie teruggeven die ze kreeg voor mensenrechtenonderzoek. De onafhankelijkheid van dit onderzoek kwam ter discussie te staan na berichtgeving van de NOS.

News

Rutte: Miljard voor pechstudenten is 'tegemoetkoming'

Het miljard voor studenten die de afgelopen jaren geen basisbeurs ontvingen moet volgens premier Rutte niet worden gezien als compensatie maar als tegemoetkoming. Een Kamermotie om het bedrag te verhogen haalde het niet.

Read more articles