News

Pim Fij vertrekt als directeur bij CFM

Pim Fij, directeur van de dienst Campus & Facility Management (CFM), neemt per 1 maart 2022 afscheid van de UT. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

News

Wetsvoorstel: in een half jaar leraar worden

Met een half jaartje extra scholing kun je leraar worden. Nu is deze weg naar het onderwijs nog een ‘experiment’, maar het kabinet wil hem in de wet vastleggen – en iets toegankelijker maken.

  • EN
  • NL
News

Coronatoegangsbewijs op UT: ‘Een enorme spagaat’

Het demissionaire kabinet koerst op een 3G-coronatoegangsbewijs voor het hoger onderwijs. De medezeggenschap mag niet meepraten. Teleurstellend, vindt de Uraad. Er zijn namelijk praktische en ethische drempels, die om een lokale oplossing vragen.

  • EN
  • NL
News

Covid Pass at UT: ‘A big dilemma’

The Dutch government is heading for a 3G Covid Pass for higher education. The University Council is not allowed to have its say. Disappointing, say the council members, since there are practical and ethical barriers.

News

Geen nieuwe coronaregels voor hoger onderwijs

Het hoger onderwijs wordt niet geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet vanavond heeft afgekondigd. Zelfs het avondonderwijs kan doorgaan.

News

Opnieuw streep door Hubertusfeest: ‘Ongelooflijk zuur’

De mondmaskers af, de Venetiaanse maskers op. Dat was het plan voor de 37e editie van het Hubertusfeest, met als thema ‘Ontmasqrd’. Voor het tweede jaar op rij gaat het grootste studentenhuisfeest van Nederland niet door, vanwege de coronacrisis. En dat is bovenal ‘ongelooflijk zuur’.

News

Aanvullende beurs misgelopen: helpt een rechtszaak?

Een Zwolse pabo-student sleept DUO voor de rechter omdat hij de aanvullende beurs is misgelopen. Juristen geven hem weinig kans, maar misschien heeft hij na de toeslagenaffaire de tijdgeest mee.

News

Flexwoningen Witbreuksweg moeten in februari klaar zijn

In februari kunnen de eerste studenten hun flexwoning aan de Witbreuksweg betrekken. Dat maakten de betrokken partijen vandaag bekend. Ook is er een samenwerkingsovereenkomst getekend voor permanente woningen, op het Kennispark en op de campus.

News

OMT wants educational institutions to stay open

Despite the rapid rise in the number of coronavirus infections, the entire education system needs to remain open, OMT experts have told the government. This should also apply to higher education institutions.

News

‘Taal moet in élk vak een nadrukkelijke rol spelen’

Een taaltoets aan het begin van de opleiding haalt weinig uit als het Nederlands daarna geen prioriteit meer is, denkt hoogleraar Marc van Oostendorp. Taalbeheersing is al langer een probleem, 'maar corona heeft het nog erger gemaakt'.

  • EN
  • NL
News

UT-hoogleraar weigert ongevaccineerden in kantoor

‘In my office NOT vaccinated people NOT welcome’. Het staat in koeienletters op een briefje op de deur van het kantoor van UT-hoogleraar Stefano Stramigioli. Hij noemt het een ‘statement tegen anti-wetenschappelijke sentimenten in de samenleving’.

  • EN
  • NL
News

UT professor refuses unvaccinated people in his office

‘In my office NOT vaccinated people NOT welcome’. It is written in big, bold letters on a note at the door of the office of UT professor Stefano Stramigioli. He calls it a ‘statement against anti-scientific sentiments in society’.

News

Stoommachine van overgrootvader UT-medewerker terecht

UT-medewerker Anne Wevers heeft het stoommachientje van haar overgrootvader gevonden. Maandenlang zocht ze het museumstuk, dat ergens op de campus zou staan. Een oproep aan de UT-gemeenschap was haar laatste poging. Met succes.

News

Professor De Winterprijs voor Anouk Bomers

Anouk Bomers, universitair docent bij de ET-vakgroep Marine and Fluvial Systems, is dit jaar de winnaar van de Professor De Winterprijs. Ze kreeg de publicatieprijs voor haar onderzoek naar het voorspellen van rivieroverstromingen met behulp van machine learning.

Read more articles