News

Minister wil doorstroom van mbo’ers naar pabo verbeteren

Minister Van Engelshoven maakt zich zorgen over de teruglopende aanmeldingen bij de pabo’s. Ze wil onderzoeken hoe er meer mbo’ers naar de pabo kunnen zonder dat dit ten koste gaat van het pabo-niveau.

News

UT signs UN Declaration of Intent for studying with a disability

The University of Twente has signed the UN Declaration of Intent, committing to being an inclusive and accessible institute for students with a disability. The official signing by UT vice-president Machteld Roos took place today in Ravelijn.

News

Elsevier: veel gouden medailles voor Wageningen, Ede en Tio

Weekblad Elsevier geeft 71 opleidingen in het hoger onderwijs een gouden medaille. Wageningen en Ede slepen er veel in de wacht, net als de vestigingen van particuliere hogeschool Tio.

News

UT ventileert volgens strenge eisen ‘Frisse School’

Sinds de zomer is ventileren het nieuwste coronadevies. Het zorgt op de campus voor de nodige hoofdbrekens. Want wat is precies voldoende frisse lucht? ‘De UT is strenger dan de overheid.’

News

Nobelprijs chemie voor bouwen van gespiegelde moleculen

Een Duitser en een Amerikaan hebben de Nobelprijs voor de scheikunde gewonnen voor hun revolutionaire methode om ‘linkshandige’ of ‘rechtshandige’ moleculen te bouwen. Ze hebben de scheikunde bovendien schoner gemaakt.

News

Waar op de campus is de stoommachine van Anne's overgrootvader?

UT-medewerker Anne Wevers is al maanden zonder resultaat op zoek naar het stoommachientje van haar overgrootvader. Het museumstuk staat hoogstwaarschijnlijk ergens op de campus. Maar wie weet waar?

News

Onderzoek: half miljoen gedupeerden bij hack hogeschool

E-mailadressen, maar soms ook BSN-nummers, functiebeperkingen en politieke voorkeuren... het is een greep uit de gegevens van 530 duizend mensen die een hacker buitmaakte bij de hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

News

Studenten stellen ultimatum aan onderhandelaars

Binnen drie weken moeten de formerende partijen in Den Haag toezeggen dat ze de studiefinanciering op de schop gaan nemen. Anders volgen er acties, zeggen vakbonden LSVb en FNV Young & United.

News

Nobelprijs natuurkunde voor klimaatverandering en patronen in chaos

Een Amerikaan, een Duitser en een Italiaan krijgen de Nobelprijs voor de natuurkunde voor hun onderzoek naar klimaatverandering en naar patronen in chaotische systemen. Dat heeft het Nobelprijscomité zojuist bekendgemaakt.

News

Evenementen Vindicat geschrapt na wangedrag van leden

De Groningse burgemeester is het zat. Omdat leden van studentenvereniging Vindicat zich dit weekend hebben misdragen, heeft hij een groot zeilevenement van de vereniging verboden. Ook andere evenementen zijn voorlopig afgeblazen.

News

Spanning stijgt voor Solar Team Twente in Marokko

De RED Horzion is veilig en wel aangekomen in Casablanca, net als de achttien teamleden van het Solar Team Twente. De equipe telt de dagen af naar de start van de Solar Challange Morocco op 25 oktober in Agadir. ‘Het is nu vooral testen en finetunen.’

News
Rubicon grant for UT researcher Igor Milov

‘Lasers are fascinating tools’

Igor Milov, a postdoc within the UT’s Industrial Focus Group XUV Optics, has received a Rubicon grant from the Dutch Research Council (NWO). With his grant he will spend two years in Hamburg, Germany, doing research on how materials react to strong laser pulses.

Read more articles