News

‘Meerderheid instellingen steunt klimaatoproep aan pensioenfonds ABP’

Bezorgde wetenschappers uit het hele land willen dat pensioenfonds ABP stopt met investeren in de fossiele industrie. Volgens actiegroep Scientists4Future is ruim de helft van de hogeronderwijsinstellingen het met die oproep eens.

News

Enschede gaat seksuele straatintimidatie strafbaar stellen

De petitie van UT-studente Myrthe van der Houwen tegen seksuele intimidatie krijgt een vervolg. Enschede werkt aan een verbod op het naroepen en andere vormen van straatintimidatie.

News

Wie krijgt coronasteun? Dat bepalen ‘de systemen’

Er zijn grenzen aan wat de systemen van DUO aankunnen, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer. Daarom krijgt de ene groep studenten wel ‘coronacompensatie’, en de andere niet.

News
Nieuw initiatief Sports Umbrella Twente en Sportcentrum

Studenten opleiden tot sporttrainer

Studenten trainen zodat zij als coach aan de slag kunnen bij de sportverenigingen binnen de UT. Met dit nieuwe initiatief willen koepelorganisatie Sports Umbrella Twente en het Sportcentrum studenten persoonlijke ontwikkeling bieden en verenigingen uit de brand helpen.

News

Bezuiniging op hoger onderwijs: niemand blij, sommigen woest

Ze zijn zeer verbaasd over de bezuiniging van 149 miljoen euro, schrijven universiteiten, academische ziekenhuizen, hogescholen, mbo-instellingen en studenten in een gezamenlijke brief aan onderwijsminister Van Engelshoven.

News

Proctoring bij UvA-tentamens blijft nog even toegestaan

De Universiteit van Amsterdam mag van de rechter doorgaan met de inzet van surveillancesoftware Proctorio. Maar als de coronamaatregelen worden losgelaten is dat niet langer vanzelfsprekend.

News

Kamerleden verbijsterd om bezuiniging op onderwijs

In de Tweede Kamer wordt met verbazing gereageerd, nu het kabinet in de voorjaarsnota een bezuiniging heeft aangekondigd van tientallen miljoenen euro’s op het hoger onderwijs en mbo.

News

Dispuut Ekrixi wint studentendenktank Create Tomorrow

Het dispuut Ekrixi won vrijdag de studentendenktank Create Tomorrow 2021. De winnaars gingen er met een hoofdprijs van 3000 euro vandoor.

News

Staking: honderden studenten verwacht op Haagse Malieveld

Wij willen schuldenvrij studeren, is de boodschap van honderden studenten die donderdag in Den Haag gaan demonstreren met vakbonden LSVb en FNV Young & United. Maar niet iedereen steunt de studentenstaking.

  • EN
  • NL
News

Voorjaarsnota: OCW moet 149 miljoen bezuinigen voor extra beurs studenten

In de Voorjaarsnota is een onverwachte bezuiniging op het onderwijs opgedoken. Het mbo en hoger onderwijs moeten inleveren, omdat studenten in de coronacrisis langer recht hebben op studiefinanciering.

  • EN
  • NL
News

Ministry of Education to cut 149 million euros to fund extra student grants

An unexpected cutback to education funding surfaced in the government’s Spring Memorandum. Student entitlement to financing has been extended, which now leads to vocational and higher education budgets being cut.

  • EN
  • NL
News
Verkiezingen Uraad

UReka, DAS of uTOP… Wat kies jij?

De digitale stembussen voor de universiteitsraadsverkiezingen zijn vanaf vandaag geopend. Studenten kunnen kiezen uit drie smaken: UReka, DAS en uTOP. Maar waarin verschillen de partijen eigenlijk en hoe denken ze over corona-onderwijs, coöptatie en internationalisering?

  • EN
  • NL
News
University Council Elections

UReka, DAS or uTOP... What do you choose?

The digital ballot boxes for the University Council elections are open from today. Students have three options: UReka, DAS and uTOP. But how do the parties differ and what do they think about Covid, co-optation and internationalization?

  • EN
  • NL
News

Minder CO2-uitstoot op UT in 2020

De CO2-uitstoot van de Universiteit Twente is in 2020 met bijna een derde afgenomen ten opzichte van 2019: van 28 naar 19 kiloton CO2. Dat staat in het jaarlijkse Carbon Footprint Rapport. Er is wel een kanttekening; door de coronapandemie is 2020 niet bruikbaar als referentiejaar.

  • EN
  • NL
News

Less CO2 emissions at UT in 2020

In 2020, the University of Twente's CO2 emissions decreased by almost a third compared to 2019: from 28 to 19 kilotonnes of CO2. This can be read in the annual Carbon Footprint Report. Due to the pandemic, 2020 cannot be used as a reference year.

Read more articles