News

Kamer wil intimidatie met privégegevens strafbaar stellen

Van stickers op huizen plakken tot het online hengelen naar privégegevens: dat soort intimidatie moet strafbaar worden, vindt de Tweede Kamer. Demissionair minister Grapperhaus van Justitie wil nog vóór de zomer een wetsvoorstel schrijven, zei hij donderdag.

News

SustainaBul: Wageningen herovert prijs voor duurzaamheid, UT twaalfde

De tiende winnaar van de jaarlijkse SustainaBul is zojuist bekendgemaakt. Wageningen University is de meest duurzame hogeronderwijsinstelling van Nederland. De UT staat op de twaalfde plaats.

News

Anne Leferink wins UT Education Award

Technical Medicine teacher Anne Leferink took home the title of ‘teacher of the year’ for the year 2020/2021, leaving behind fellow contenders Jurnan Schilder, Maaike Endedijk, and Tracy Craig at the finals organized yesterday afternoon.

News

Studenten dringen voor in prikstraat

Tientallen jongeren die nog lang niet aan de beurt waren voor een coronavaccinatie zijn voorgedrongen, bevestigt de GGD. Ze deden alsof ze een medische indicatie hadden en dat werd niet gecontroleerd.

News

Ombudspersoon hoger onderwijs hoeft niet in de wet, vindt minister nog altijd

Met eigen onafhankelijke ombudspersonen willen de universiteiten hun sociale veiligheid verbeteren. De Tweede Kamer ziet nog wel wat beren op de weg, maar demissionair minister Van Engelshoven maakt zich geen zorgen.

News

KNAW geeft wetenschappers checklist voor data

Ga je wetenschappelijke data delen? Zo ja, met wie dan precies en in welke vorm? Een checklist van wetenschapsgenootschap KNAW helpt onderzoekers bij het maken van een dataplan.

News

Wetenschappers kritisch over coronasteunprogramma onderwijs

Het kabinet trekt miljarden euro’s uit om het onderwijs door de coronacrisis te slepen. Twee hoogleraren onderwijswetenschappen zijn kritisch op de plannen. Wat hebben studenten die dit jaar afstuderen er bijvoorbeeld aan?

News

Nieuwe medische wet heeft ‘aanzienlijke impact’ op UT

De Europese medische wet Medical Device Regulation is sinds gisteren een feit. Deze wetgeving is bedoeld voor de medische industrie, maar heeft ook impact op UT-wetenschappers. Keshen Mathura, namens het TechMed Centre expert op het gebied van deze wetgeving, legt uit wat de gevolgen zijn. ‘Het heeft absoluut gevolgen voor de werkdruk.’

News

Onrust in hoger onderwijs over Israëlisch-Palestijns conflict

Het Israëlisch-Palestijnse conflict leidt in het Nederlandse hoger onderwijs tot protesten, intimidatie en een oproep tot een boycot van Israëlische kennisinstellingen. Maar hogescholen en universiteiten willen geen partij kiezen.

News

Camelot belooft beterschap met nieuwe huurcontracten

Vastgoedbeheerder Camelot, de verhuurder van de studio’s in de Hogekamp, past de huurcontracten van haar bewoners aan. Dit gebeurt na overleg met onder meer de Universiteit Twente. De verhuurder lag de afgelopen jaren regelmatig onder vuur vanwege te hoge kosten.

News

Studententeam onthult nieuwe superbike: Delta-XE

Meer dan 200 pk, een topsnelheid van 300 kilometer per uur en binnen drie seconden van 0 naar 100. Die beloftes moet de nieuwe motor van studententeam Electric Superbike Twente inlossen. Het team presenteerde vanmiddag online hun ‘Delta-XE’, waar ze de afgelopen maanden aan werkten.

News

Tonnie Buitink neemt afscheid van Enschedeploeg

De UT-carrière van evenementenmanager Tonnie Buitink (71) eindigde officieel al in 2012, maar de Enschedeploeg kon hij nog niet loslaten. Toch komt daar nu ook een einde aan: in augustus is hij voor de laatste keer betrokken bij de organisatie van Lowlands. 'Ik ben er wel klaar mee.'

Read more articles