News

Flexibel deeltijdonderwijs mag blijven van de minister

Het experiment met flexibel deeltijdonderwijs voor werkenden is goed verlopen, vindt demissionair minister Van Engelshoven. Ze wil de flexibilisering wettelijk regelen.

News

Wetenschappers steunen Nederlandse fraudejager

De Nederlandse wetenschapper en fraudejager Elisabeth Bik krijgt wereldwijde steun van collega’s, nu een omstreden microbioloog een rechtszaak tegen haar aanspant.

  • EN
  • NL
News

Instellingen wapenen zich tegen cybercriminelen

Onderwijs- en kennisinstellingen werken aan hun digitale veiligheid. Ze delen informatie, houden oefeningen en sluiten zich aan bij een nieuw beveiligingscentrum, tot tevredenheid van demissionair minister Van Engelshoven.

  • EN
  • NL
News

Institutions arming themselves against cyber attacks

Educational and research institutions are hard at work tightening up their digital security. They are sharing information, holding practise exercises and joining a new security centre — to the satisfaction of outgoing Minister Van Engelshoven.

News

Wit-Rusland jaagt op kritische studenten en academici

Wit-Russische studenten die protesteren tegen het regime van president Loekasjenko worden van hun opleiding weggestuurd, vervolgd of opgesloten. Daarvoor waarschuwt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

  • EN
  • NL
News

Coronasteun: miljoenen euro’s voor hoger onderwijs verdeeld

Het geld om de schade van de coronacrisis in het hoger onderwijs en onderzoek te beperken is verdeeld: de komende twee jaar gaat er 284 miljoen naar het hbo en 83,6 miljoen naar de universiteiten. Voor onderzoekers is er nog eens 162 miljoen.

  • EN
  • NL
News

Coronavirus support: millions of euros distributed to higher education

Funding to help limit the damage of the coronavirus crisis has been distributed to higher education and research: in the next two years 284 million will go to universities of applied sciences and 83.6 million to universities; another 162 million will be given to research.

News

Negotiation Project Twente wint internationale wedstrijd

Negotiation Project Twente won afgelopen weekend de Warsaw Negotiation Round 2021, een vooraanstaande internationale onderhandelingswedstrijd. Daarin toonden UT-studenten Gustas Matijošius, Jonathan Nicklin en Vincent van Engers zich de beste onderhandelaars.

News

Brand in studentenflat: zestig woningen ontruimd

In een studentencomplex in Den Bosch is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. Tientallen studenten moesten hun woning uit, een van hen raakte lichtgewond.

News

Studenten schrijven alvast een regeerakkoord

De komende regering moet weer een basisbeurs invoeren en de aanvullende beurs verruimen, staat in een ‘studentenregeerakkoord’. Verder zou het budget voor het hoger onderwijs met 1,5 miljard euro moeten stijgen.

  • EN
  • NL
News

UT-studenten geven ‘thuisstuderen’ dikke onvoldoende

Als het aan medewerkers ligt, is deels thuiswerken een blijvertje. Studenten keren veel liever terug naar het ‘oude normaal’. Dat blijkt uit de indicatieve resultaten na een enquête van U-Today in samenwerking met onderzoeksbureau Newcom.

  • EN
  • NL
News

UT students give studying at home a very poor grade

If it is up to employees, working partly at home is here to stay. Students would much rather return to the 'old normal'. This is shown by the indicative results of a survey carried out by U-Today in cooperation with research bureau Newcom.

News

Nederland maakt winst op Europees wetenschapsbudget

Nederlandse wetenschappers scoren goed bij de verdeling van Europees onderzoeksgeld. Voor elke euro die ons land bijdraagt aan het budget, krijgt het 1,70 euro terug.

News

Werkstraf UT-student voor stiekeme foto

Een 22-jarige UT-student kreeg donderdag in de rechtbank van Almelo een werkstraf van 60 uur opgelegd. Hij fotografeerde stiekem een douchende huisgenoot en probeerde hem daarmee af te persen.

News

Ministerie: geen compensatie voor pechleraren zonder beurs

Ruim tweeduizend docenten visten vorig jaar achter het net: het geld voor de lerarenbeurs was op. Zorg dat de geschiedenis zich niet herhaalt, waarschuwen GroenLinks en SP. Maar het ministerie kan nog niets beloven.

Read more articles