News

Verkiezingsdebat over het onderwijs: 'Lesgeven is geen hobby'

Crisis of niet: de verkiezingsstrijd is losgebarsten. Het geschrapte AOb-onderwijsdebat vond dinsdagavond toch plaats, maar dan zonder de bond zelf. Zeven partijen kruisten de degens over corona, toegankelijkheid en het lerarentekort.

  • EN
  • NL
News

Voorlopig geen tweede avondcollege

Voorlopig komt er geen tweede avondcollege in de week. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in de universiteitsraad. Het percentage avondactiviteiten loopt voor komend kalenderjaar namelijk terug, vanwege de corona-omstandigheden.

  • EN
  • NL
News

No second evening lecture for the time being

For the time being, there will be no second evening lecture in the week. This was announced this morning in the University Council. The percentage of evening activities will be reduced for the coming calendar year, due to the corona situation.

News

Eerste kind behaalt hoogste diploma

Het oudste kind van een gezin is slimmer dan zijn broertjes en zusjes. Of beter gezegd: het oudste kind behaalt vaker dan andere kinderen een diploma in het hoger onderwijs.

News

UT-wetenschappers ‘gaan het maken’ in nieuw tv-programma

Vijf UT-wetenschappers verschijnen vanaf 1 maart in het nieuwe televisieprogramma ‘We gaan het maken’ van BNNVARA. Doel van het programma is om een oplossing te vinden die het leven verandert van mensen met een specifieke handicap.

News

Minister houdt vast aan haar actieplan diversiteit

Ondanks kritiek van de Tweede Kamer geeft minister Van Engelshoven de moed niet op. Ze vertrouwt er nog altijd op dat haar Nationale Actieplan het hoger onderwijs diverser zal maken, met gelijke kansen voor iedereen.

News

Cel en contactverbod voor oud-UT-student

28 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een contactverbod met het slachtoffer. Dat is het vonnis van de rechtbank Almelo in de strafzaak tegen oud-UT-student Yuning W., die afgelopen zomer een medestudent neerstak in het ITC Hotel.

News

Nu al recordbedrag voor jaarlijkse campagne UFonds

Krap anderhalve maand na de start van haar jaarlijkse campagne voor universitaire projecten, bereikt het Universiteitsfonds Twente een recordbedrag aan donaties: ruim 40 duizend euro. ‘We zijn verbaasd en blij.’

  • EN
  • NL
News

Studenten beleven onderwijs in coronatijd verschillend

Universiteitsraadspartij UReka hield gisteravond een online inspraaksessie over het volgen van onderwijs aan de UT in coronatijd. Een belangrijke conclusie bleek dat studenten onderling het onderwijs soms heel anders ervaren. Max de Vries, die namens de partij in de Uraad zit, licht de uitkomsten toe.

  • EN
  • NL
News

Students perceive education in corona time differently

Last night, university council party UReka held an online consultation on education in corona times at the UT. An important conclusion was that students experience education very differently from one another. Max de Vries, who sits on the University Council on behalf of the party, explains the outcomes.

News

Arend Rensink nieuwe portefeuillehouder onderwijs EEMCS

Arend Rensink, opleidingsdirecteur bij Computer Science, wordt de nieuwe portefeuillehouder onderwijs bij de faculteit Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS). Hij volgt Stephan van Gils op, die in maart met pensioen gaat.

News

Elf lijsttrekkers komen naar de campus

Onder de noemer ‘Van Torentje naar Torentje’ komen opnieuw elf politieke lijsttrekkers naar de campus om geïnterviewd te worden. Dat gebeurt in de eerste twaalf dagen van maart. De organisatie is in handen van de UT en de Twentsche Courant Tubantia.

News

Bij het ISO gaat het verkiezingsdebat wél door

Dit weekend ging er plotseling een streep door het verkiezingsdebat van de Algemene Onderwijsbond. Maar woensdagavond krijgen de politici toch hun kans: studentenorganisatie ISO heeft acht partijen gestrikt voor haar eigen online verkiezingsdebat.

News

NWO plat na hack

Hackers hebben toegang gekregen tot de servers van wetenschapsfinancier NWO. Ook de regieorganen SIA en NRO zijn getroffen. Het netwerk ligt plat en het is nog niet bekend hoelang de storing gaat duren.

Read more articles