News

Gaat de keuring van het hoger onderwijs op de schop?

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, mogen instellingen vanaf 2024 hun eigen opleidingen keuren. Universiteiten en hogescholen zijn blij, maar de studentenbeweging is sterk verdeeld.

News

Batavierenrace opnieuw volledig online

Net als de editie van vorig jaar gaat ook de 49e editie van de Batavierenrace volledig online. Daartoe besloot de organisatiecommissie gisteravond, omdat de coronamaatregelen te streng zijn voor fysieke etappes op 23 en 24 april.

News
FFNT meeting about Covid-19 and gender equality

‘You might succeed as an academic and still fail as a parent’

Covid-19 entails unprecedented challenges across demographics - but what about female academics? At yesterday’s International Day Of Women and Girls In Science, the Female Faculty Network Twente organized a roundtable discussion to inspect the pandemic’s impact on gender inequalities at the UT.

News

Streep door World Solar Challenge

Solar Team Twente gaat dit jaar niet naar Australië. De Bridgestone World Solar Challenge, die in oktober zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege de coronacrisis.

News
Interview with Alex Baker, coordinator of Green Hub Twente

‘Sustainability movement needs to be diverse and intersectional’

Improving the choice of vegan and vegetarian options in catering, assisting student associations with their sustainability efforts and improving the UT’s waste management. It is but a sample of the plans of the relatively new Green Hub Twente for this year. Coordinator Alex Baker talks about the plans, past efforts and role of the hub, as ‘the central platform for sustainability at the UT’.

News

Wiendelt Steenbergen nieuwe gezicht WOinActie op UT

Wiendelt Steenbergen, hoogleraar Biomedical Photonic Imaging, wordt de nieuwe contactpersoon van WOinActie op de UT. De actiegroep vraagt onder meer aandacht voor de torenhoge werkdruk op de Nederlandse universiteiten. ‘Ook op de UT speelt de problematiek die WOinActie aankaart.’

News

WOinActie: universitair personeel staat op omvallen

Minister Van Engelshoven moet er zo snel mogelijk voor zorgen dat het aantal wetenschappers en ondersteuners aan universiteiten met twintig procent wordt uitgebreid. 'De nood is zeer hoog'.

News

Moedeloos of niet, in coronacrisis sprokkelen studenten hun punten bijeen

Studenten lopen over het algemeen geen studievertraging op door de coronacrisis. Maar dat zegt niet alles. Duizenden studenten ervaren veel problemen en ze vinden het onderwijs van mindere kwaliteit, bevestigt nieuw onderzoek.

  • EN
  • NL
News

UT-student start petitie tegen fysieke tentamens

Onderwijsinstellingen, stop met het afnemen van fysieke tentamens tijdens deze zware lockdown. Dat is de boodschap van Nicolien Boekhoudt, UT-studente en voorzitter van de PvdA-jongerentak in Overijssel, die een petitie lanceerde.

  • EN
  • NL
News

UT student starts petition against physical exams

Educational institutions, stop taking physical exams during the severe lockdown. That is the message of Nicolien Boekhoudt, UT student and chairperson of the PvdA youth branch in Overijssel, who has launched a petition.

News

Enschede pakt seksuele intimidatie aan dankzij UT-studente

De petitie van UT-studente Myrthe van der Houwen tegen seksuele intimidatie in Enschede zorgde voor meerdere aanhoudingen en duizend bekeuringen. Dat liet het college afgelopen maandag weten aan de Enschedese gemeenteraad. Ook sloot de stad zich aan bij het programma Veilige Steden, dat zich inzet voor de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte.

News

Kamer vraagt minister naar studentenwelzijn en studievertraging

Moeten instellingen meer geld krijgen om studenten met psychische klachten te helpen? En hoe brengen ze het fysieke onderwijs weer zo snel mogelijk op gang? In een schriftelijk overleg vragen Kamerleden de minister het hemd van het lijf.

News

Algoritme UT-student voorspelt ‘De Mol’

Liefhebbers van het AVROTROS-programma ‘Wie is de Mol’ leven vaak weken in spanning naar het moment toe dat dé mol bekend wordt gemaakt. UT-student Haico Dorenbos is er na zes weken al zeker van door zijn eigen bedachte algoritme ‘Moldel’. En dat terwijl hij niet eens groot fan is.

Read more articles