News

Homebase en werkplaats voor ET

Een nieuwe werkplaats, meer studie-, werk- en ontmoetingsplekken en een herinrichting van de entree en kantine. De Horst ondergaat een metamorfose, als gevolg van de groei van de faculteit ET.

  • EN
  • NL
News
Welzijnsonderzoek

‘Studenten, zorg vooral goed voor jezelf’

De coronacrisis levert UT-studenten veel kopzorgen op. Zo blijkt uit het recent gepubliceerde welzijnsonderzoek, dat afgelopen zomer werd afgenomen. De vraag is nu: hoe kan de UT het beste helpen?

  • EN
  • NL
News
Wellbeing survey

‘Students, please take care of yourself’

The corona crisis is causing UT students a lot of hardships. This is shown by the recently published wellbeing survey, which was conducted last summer. The question is: what can the UT do to help?

  • EN
  • NL
News

Kamer stemt unaniem in met ‘gratis’ extra studiejaar: en nu?

Door de coronacrisis lopen veel studenten vertraging op. De Tweede Kamer heeft zojuist een motie aangenomen om hen kosteloos een extra jaar te laten studeren. Maar voor juichen is het nog te vroeg.

  • EN
  • NL
News

Unanimous support for ‘tuition-free’ extra year for students with delays: what now?

Many students are falling behind in their studies due to the corona crisis. The House of Representatives has adopted a motion allowing them to enrol in an extra year of university free of charge. But it is too early to celebrate.

News

Vrouw met diploma blijft vaker lesgeven of verplegen

Blijven verpleegkundigen in de gezondheidszorg werken, en staan gediplomeerde docenten ook echt voor de klas? In de jaren na hun afstuderen oefenen vrouwen vaker dan mannen het vak uit waarvoor ze zijn opgeleid, meldt het CBS.

News

Kamer bezorgd: wordt die ombudspersoon wel onafhankelijk?

In hun strijd tegen sociale onveiligheid en grensoverschrijdend gedrag benoemen alle universiteiten dit studiejaar een onafhankelijke ombudspersoon. Maar de Tweede Kamer is er niet helemaal gerust op.

News

Geen schaatsplezier op de campus

Ondanks het extreme winterweer én de toenemende schaatskoorts komt er dit jaar géén UT-kampioenschap kortebaanschaatsen, zoals dat in 2018 nog gebeurde. Schaatsvereniging de Skeuvel gaat geen poging wagen op een van de campusvijvers.

News

Studentenbonden: geef álle studenten een gratis studiejaar

Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgen vertraagde studenten straks een extra studiejaar zonder dat zij daarvoor hoeven te betalen. Dat idee vinden studentenbonden te summier: zij willen dat zo’n maatregel voor alle studenten geldt.

News

Studieschuld: en de meter draait door…

De totale studieschuld is meer dan 21 miljard euro, maar wat komt er per seconde bij? En wat zou je daar allemaal van kunnen betalen? Op de Nationale Schuldenteller zie je de getallen omhoogschieten.

News

Faculteit ITC compenseert uitstoot vliegreizen

De faculteit ITC neutraliseert haar CO2 voetafdruk door twee duurzame projecten in Rwanda financieel te ondersteunen. De ruim 22.000 euro staat ter compensatie aan de vluchten die in 2019 zijn gemaakt.

News

Brand in studentenflat: tientallen studenten op straat

In een studentenflat in Amstelveen is zaterdagavond brand uitgebroken. Vijf bewoners raakten gewond, enkele tientallen moesten hun woning uit. Er ging geen centraal alarm af, maar volgens woningbouwvereniging DUWO hoefde dat ook niet.

News

Van Engelshoven wil vertraagde studenten tegemoetkomen

Studenten die vertraging oplopen door de coronacrisis hoeven daar niet zelf de rekening voor te betalen, vindt nu ook demissionair minister Van Engelshoven. Maar ze hebben wat haar betreft niet allemaal een volledig uitloopjaar nodig.

  • EN
  • NL
News

Onderzoek naar genderbias: ‘Aan de peer-reviews ligt het niet’

Hoewel het verschil kleiner wordt, gaan vrouwen en mannen in de wetenschap nog altijd niet gelijk op. Die kloof kan in elk geval niet worden verklaard door de peer-reviews van wetenschappelijke tijdschriften, staat in een nieuw groot onderzoek.

  • EN
  • NL
News

Research into gender bias: ‘Peer reviews are not the issue’

When it comes to the number of publications, female scientists are still lagging behind their male counterparts. A large study has revealed that this difference cannot be explained by the peer reviews of scientific journals.

Read more articles