News

UT zoekt minister-president

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen komen de veertien Nederlandse universiteiten met hun eigen studentenkabinet. De UT levert de minister-president en is op zoek naar een student voor die functie. Al zo’n 25 studenten meldden zich aan, over een week moet bekend zijn wie het wordt.

News

UT-student droomt van zetel in de Kamer

De kans dat hij binnenkort een zetel in de Tweede Kamer inneemt is nihil, maar dat belet UT-student Thomas van der Meer niet in zijn politieke ambitie. Naast het afronden van zijn master natuurkunde zet hij zich ten volle in voor de Europese partij Volt.

News

Lerarenopleidingen in de plus

Het aantal eerstejaars pabo-studenten is dit collegejaar 32 procent groter en ook de instroom bij de tweedegraads lerarenopleidingen groeide. Alleen de educatieve masteropleidingen in het hbo blijven wat achter.

News

Ook Tweede Kamer pleit voor jaar ‘collegegeldvrij’ studeren

Een jaar langer studeren, zonder daarvoor te hoeven betalen? Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgen jongeren in coronatijd de mogelijkheid om ‘collegegeldvrij’ uit te lopen met hun studie. Daarvoor pleitten verschillende fracties gistermiddag.

News

Eurekite: ‘Dit bedrijf was er niet geweest zonder de UT’

Een belangrijke opsteker voor UT-spin-off Eurekite: het bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van flexibele keramiek ontvangt een investering van 4,2 miljoen euro uit het Twentse bedrijfsleven. Oprichter en alumnus Gerard Cadafalch kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.

News

Campushuurders blazen bewonersraad nieuw leven in

De campus krijgt weer een centrale bewonersraad. Vanavond vormen de initiatiefnemers een nieuw bestuur. Het inspraakorgaan behartigt de belangen van campusbewoners, bijvoorbeeld bij huurverhoging of de discussie over het coöptatierecht.

News

Coronacompensatie: ‘Geef studenten een extra studiejaar cadeau’

Studeren is in coronatijd niet wat het zou moeten zijn: dus kan het kabinet jongeren niet een extra studiejaar cadeau doen? Daarvoor pleiten de bestuursvoorzitters van de Christelijke Hogeschool Ede en de Hogeschool Rotterdam.

News
Meer inschrijvingen, minder uitval

Universiteiten flink gegroeid door coronacrisis

Een recordaantal van 327 duizend studenten staat dit studiejaar ingeschreven aan de universiteiten, 8 procent meer dan vorig jaar. Vooral de masters groeiden explosief. En ondanks alles kwamen er toch veel Europese internationals opdagen.

News

Strijd om academische vrijheid in Turkije laait verder op

In Istanbul zijn maandagavond 159 studenten opgepakt die protesteerden tegen de nieuwe rector van de Bogazici Universiteit. Ze zien zijn benoeming als de zoveelste poging van president Erdogan om de academische vrijheid in Turkije in te perken.

News

VU-afdelingshoofd psychologie stapt op na beschuldigingen intimidatie

Het hoofd van de afdeling experimentele en toegepaste psychologie van de Vrije Universiteit is opgestapt na kritiek op zijn functioneren. De commotie ontstond nadat Ad Valvas vorig jaar berichtte over sociaal onveilige praktijken op de afdeling.

News

Van start tot studieschuld: ISO lanceert studentenkieswijzer

Weet je nog niet op welke partij je in maart gaat stemmen? Studentenorganisatie ISO heeft een kieswijzer gemaakt die laat zien hoe politieke partijen denken over de ‘hordeloop’ van het studentenleven.

  • EN
  • NL
News

OM eist drie jaar cel na steekpartij ITC Hotel

Voor een bijna fatale steekpartij – in het ITC Hotel afgelopen zomer – hangt (oud-)UT-student Yuning W. (26) een gevangenisstraf boven het hoofd. De officier van justitie eiste na een lange zitting gistermiddag in Almelo drie jaar cel voor poging tot doodslag en betaling van ruim 18.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer, een medestudent.

  • EN
  • NL
News

Prosecutor demands three years in jail after stabbing at ITC Hotel

Former UT student Yuning W. (26) is facing a prison sentence for an almost fatal stabbing at the ITC Hotel last summer. After a long court session yesterday afternoon in Almelo, the public prosecutor demanded three years in prison for attempted manslaughter and payment of more than 18,000 euros in damages to the victim, a fellow student.

Read more articles