News

Stephan Maathuis vertrekt naar Saxion

Stephan Maathuis, portefeuillehouder bedrijfsvoering van de faculteit Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS), verlaat de UT. De UT-alumnus begint 1 juli als directeur van de Academie Life Science, Engineering & Design bij de Hogeschool Saxion.

News

Tweede Kamer: excuses vanwege DUO, maar wat komt daarna?

Hij wil nergens op vooruitlopen, maar minister Robbert Dijkgraaf snapt de vraag naar financiële compensatie voor studenten die schade hebben geleden door de Dienst Uitvoering Onderwijs. Dat zei hij in de Tweede Kamer.

News

Gebedsruimte verhuist van Vrijhof naar Citadel

De gebedsruimte die al jarenlang gevestigd zit in de Vrijhof wordt binnenkort verplaatst naar gebouw Citadel. Dat gebeurt vanwege de drukte in en rond de ruimte en door een verhuisbeweging van het Centre for Educational Support (CES).

News

Nieuws gemist? Drie UT-alumni zijn FD-talent & poging tot wereldrecord bierpong

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Geen geld meer voor Utrechtsch Studenten Corps na bangalijst

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht geven dit jaar geen subsidie meer aan het USC, nu enkele corpsleden een bangalijst hebben verspreid. Slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan.

News

Krimpend Limburg wil juist meer buitenlandse studenten

Terwijl de politiek praat over een beperking van de instroom, willen de Universiteit Maastricht en twee hogescholen méér buitenlandse studenten naar Limburg halen. Er dreigen anders 4.500 banen te verdwijnen.

News

Beurs voor vier UT-grensprojecten naar groene chemie

Vier UT-projecten ontvingen onlangs een beurs vanuit NWO om onderzoek te doen naar thema’s binnen het programma Elektrochemische Conversie en Materialen.

News

Discussie: hoe blijven universiteits- en hogeschoolbladen onafhankelijk?

Het is weleens pijnlijk voor bestuurders als journalisten van hun eigen universiteit of hogeschool een misstand boven water halen. Maar censuur is natuurlijk geen oplossing, vond een zaal vol journalisten tijdens een bijeenkomst.

News

Kabinet zet Nationaal Groeifonds 'op pauze'

Demissionair minister Mickey Adriaansens van Economische Zaken (VVD) heeft de vierde subsidieronde van het Nationaal Groeifonds tot nader order uitgesteld. Kennisinstellingen en bedrijfsleven reageren bezorgd.

News

Keuzegids: 17 ‘excellente’ masters in wo en hbo

Veertien wo-masters en drie hbo-masters springen boven de rest uit, meldt de Keuzegids. Ze scoorden maximaal op alle onderdelen: inhoud, docenten, toetsing, sfeer en voorbereiding op de loopbaan.

News

TU Delft: toch geen rechtszaak tegen Onderwijsinspectie

Bij nader inzien gaat het bestuur van de TU Delft geen rechtszaak aanspannen tegen de Inspectie van het Onderwijs. Dat staat in een nieuwe verklaring over de sociale veiligheid aan de universiteit.

News

Veiligheid wetenschappers wereldwijd onder druk, Dijkgraaf wijst op Nederland

Onderzoeken naar de veiligheid van wetenschappers wijzen veelal dezelfde kant op: het gaat niet goed. Ook in Nederland moet er meer aandacht voor zijn, vindt minister Robbert Dijkgraaf.

Read more articles