Nieuws gemist? Drie UT-alumni zijn FD-talent & poging tot wereldrecord bierpong

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Drie FD-talenten over hun UT-jaren en onderscheidende ideeën

Drie UT-alumni prijken in de top-50 van talentvolle beloften van Het Financieele Dagblad. In een drieluik vertellen ze over hun UT-jaren en onderscheidende ideeën.

Lees hier. 

UT scientist works with homeless people as 'co-researchers'

In a first study of its kind, UT scientist Carmen Anthonj recently worked directly with homeless people in Bonn, Germany. Her goal was to understand their water and health challenges and to find solutions, which she is presenting to the Bonn city officials this week. ‘This might the most important thing I have done in my entire career.’

Lees hier. 

Keuzegids: 17 'excellente' masters in wo en hbo

Veertien wo-masters en drie hbo-masters springen boven de rest uit, meldt de Keuzegids. Ze scoorden maximaal op alle onderdelen: inhoud, docenten, toetsing, sfeer en voorbereiding op de loopbaan.

Lees hier. 

UT-studenten mikken op wereldrecord bierpong

Beerpong Twente, een club van veertien UT-studenten, wil op zaterdag 8 juni het grootste bierpongtoernooi ter wereld organiseren op de campus van de UT. Dat doel stelde de commissie zichzelf afgelopen week. Initiatiefnemer Ramon Groenewoud: ‘We streven naar 1500 deelnemers.’

Lees hier. 

Kickboksen voor de eeuwige roem en het goede doel

Wat begon als een – misschien iets te ambitieus – plan van de vorige diescommissie van Audentis, wordt dit jaar alsnog uitgevoerd: een kickboksgala voor de leden van studentenverenigingen Audentis en Taste en roeivereniging Euros. Maandagavond begon het drie maanden durende trainingstraject. Het boksgala vindt plaats op 7 juni. 

Lees hier.

Hardloopevenement tijdens open dag logistieke puzzel

UT-atletiekvereniging Kronos tekent aanstaande zaterdag voor de organisatie van het Nederlands Studenten Kampioenschap Ekiden. Het hardloopevenement valt samen met de open dagen, wat zorgt voor een logistieke puzzel op de campus.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.