News
UT-hoogleraar kritisch over totstandkoming Regionale Energie Strategieën

Geen democratische schoonheidsprijs

‘Het regionale energiedebat is vooral in de achterkamertjes gevoerd. Ik ben bang dat we later alsnog de poppen aan het dansen krijgen.’ Dat zegt Marcel Boogers, hoogleraar Innovatie en Regionaal Bestuur, over hoe de (concept) Regionale Energie Strategieën tot stand zijn gekomen. Gisteren viel de deadline voor deze belangrijke pijler onder de Nederlandse energietransitie.

  • EN
  • NL
News

Week van Duurzaamheid ‘voor hele maatschappij’

Zelf kennismaken met verschillende vormen van duurzaamheid. Dat is een van doelen van Week van de Duurzaamheid, van 5 tot en met 10 oktober. De UT organiseert dit online event samen met Saxion en ROC van Twente.

  • EN
  • NL
News

Sustainability Week 'for entire society'

Getting to know different forms of sustainability for yourself. This is one of the goals of Sustainability Week, from 5 to 10 October. The UT organises this online event together with Saxion and ROC van Twente.

  • EN
  • NL
News

Registratieplicht in Bastille, streep door borrels

Ook het studentenleven ontkomt niet aan de aangescherpte coronamaatregelen. De komende drie weken geldt een registratieplicht in de Bastille en gaat er een streep door (constitutie)borrels, barbecues en evenementen op het O&O-plein. Student Union-voorzitter Daniël de Vries licht de maatregelen toe.

  • EN
  • NL
News

Obligation to register in Bastille, no drinks allowed

Student life also cannot escape the stricter corona measures. For the next three weeks, there will be a registration requirement in the Bastille and there will be no more (constitution) drinks, barbecues or events on the O&O square. Student Union chairman Daniël de Vries sheds a light on the measures taken.

News
Techrede 4TU-studenten

‘Niet bezuinigen, maar juist investeren in techniek’

Vier studenten van de technische universiteiten – waaronder TG-studente Robin Weijland – steken Willem Alexander naar de troon: vanmiddag spreken ze een Techrede uit als alternatief voor de jaarlijkse troonrede. ‘Het is een pleidooi voor innovatie en techniek.’

News

D66: ‘Met mondkapjes is er meer fysiek onderwijs mogelijk’

Als studenten en medewerkers op de campus een mondkapje dragen, kan er meer fysiek onderwijs worden gegeven, stelde D66 gisteren in de Tweede Kamer. Premier Rutte zag er weinig heil in.

News

Studentenprotest: kom niet naar Amsterdam, steun ons online

De organisatoren van het studentenprotest van aanstaande vrijdag voor meer fysieke lessen in het hoger onderwijs roepen demonstranten van buiten Amsterdam op om thuis te blijven. Ze kunnen wel online deelnemen.

News

Hogeschool Rotterdam gaat mondkapje verplicht stellen

Als de medezeggenschap akkoord gaat, zal de Hogeschool Rotterdam zo spoedig mogelijk een mondkapjesplicht invoeren. Tot dan geldt het ‘dringende advies’ om er alvast een te dragen. Veel instellingen wachten nadere richtlijnen van de overheid af.

News

Skeuvel kan het ijs nog niet op

Een conflict over coronacompensatie tussen baanbeheerder PCH en de verenigde Twentse ijsclubs zorgt ervoor dat de Skeuvelaars voorlopig de ijzers nog niet kunnen onderbinden. De eerste training van de studentenschaatsers op de IJsbaan Twente ging daarom maandag niet door.

News

Jarig Newton deelt appeltaart uit

Wie jarig is, trakteert. Vandaag is het de beurt aan studievereniging Isaac Newton. Ter ere van hun 55-jarig bestaan, verdelen de werktuigbouwkundigen een enorme appeltaart aan UT’ers in de Horst. Lucas Vermeer, voorzitter van de lustrumcommissie, vertelt over het bijzondere jubileum.

News

Nieuw online platform wil ‘slijpsteen’ van Saxion zijn

Het hoger beroepsonderwijs is weer een onafhankelijke journalistieke redactie rijker. Aan hogeschool Saxion zag nieuws- en opinieplatform SaxNow deze maand het levenslicht.

News
Staatssecretaris Mona Keijzer bezoekt Kennispark

‘Rijk, investeer mee in Twents MedTech-cluster’

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) was gisteren op werkbezoek bij Kennispark Twente. 'Met enige klem', aldus UT'er Remke Burie, werd ze daar gevraagd mee te investeren in de verdere ontwikkeling van het MedTech-cluster Twente.

  • EN
  • NL
News

Thuiswerken blijft, geen mondkapje op UT

Met aangescherpte coronamaatregelen volgt de UT de ingezette lijn van de VSNU eerder vandaag. Dat betekent extra kritisch kijken naar werken op de campus, kleinere bijeenkomsten en geen mondkapjesadvies.

  • EN
  • NL
News

Working from home remains, no mask advice

With tightened corona measures, the UT is following the line taken by the VSNU earlier today. This means an extra critical look at working on campus, smaller meetings and no advice on wearing a mask.

Read more articles