News

Studenten krijten 10 duizend rode vierkantjes uit solidariteit met overwerkte docenten

‘Onze docenten moeten dagelijks 10 duizend uur overwerken’, stelt een groep Utrechtse studenten. Tijdens de opening van het nieuwe studiejaar protesteren ze door rode vierkantjes te krijten op straat: één voor elk niet-uitbetaald uur per dag.

News

Wie zwijgt, stemt toe: pamflet tegen ‘roofbouw’ in de wetenschap

Wetenschappers moeten in verzet komen, vinden drie hoogleraren, de drijvende krachten achter protestbeweging WOinActie. In een pamflet met veertig stellingen pleiten ze voor een nieuwe universiteit.

  • EN
  • NL
News

Rathenau: wetenschap gaat goed, maar werkdruk is hoog

Wetenschappers draaien opvallend veel overuren en het ziekteverzuim stijgt. Dat is een ‘aandachtspunt’, zegt het Rathenau Instituut in een rapport over de stand van zaken in de wetenschap.

  • EN
  • NL
News

Rathenau: academia is performing well, but work pressure is high

Researchers work a surprising amount of overtime and absenteeism is on the rise. That is a ‘point for consideration,’ says the Rathenau Institute in a report on the state of affairs in academia.

News

Geen vuiltje aan de lucht? Hoger onderwijs maakt zichzelf ‘corona-proof’

De ventilatie is gecheckt, de looproutes afgezet met plaklint en de campuscoaches staan klaar om studenten en medewerkers de weg te wijzen. De hogescholen en universiteiten staan in de startblokken voor het nieuwe studiejaar.

News

Mieke Boon nieuwe decaan University College Twente

Filosofiehoogleraar Mieke Boon is per 1 juli benoemd tot decaan van University College Twente (ATLAS). Haar aanstelling geldt voor een periode van vier jaar.

News

UT-alumnus Giels Brouwer vertrekt bij SciSports

Oprichter Giels Brouwer vertrekt als bestuurder bij SciSports. De UT-alumnus richtte het voetbaldata-analysebedrijf acht jaar geleden op. ‘Het waren bizarre jaren. Het begon met één kantoortje in de Bastille, inmiddels zijn we wereldmarktleider.’

  • EN
  • NL
News

Minister: fraude bij online tentamens valt mee

Studenten hebben dit jaar niet massaal valsgespeeld toen zij thuis achter hun laptop tentamen moesten maken, meent minister Van Engelshoven. Althans, ze fraudeerden niet vaker dan anders.

  • EN
  • NL
News

Minister: cheating limited during online exams

Education minister Ingrid van Engelshoven claims that students have not cheated en masse since universities switched to online exams this spring. Or at least, they haven’t cheated more than usual.

News

Het park is de place to be voor doegroepjes

Het is een unieke Kick-In, dat merken ook de doegroepouders. Vorig jaar konden ze nog volledig losgaan op alle feestjes, nu maken ze van dichtbij mee hoe groot het verschil is voor de huidige kiddo’s. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, laten ze weten. ‘In het park kun je afstand houden én het gezellig hebben.’

News

Jongeren gaan protesteren tegen dure kamers

In verschillende steden protesteren jongeren volgende week tegen de hoge huurprijzen van studentenkamers. Ze beginnen in Wageningen en voeren later in de week actie in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen.

News

Universiteiten openen academisch jaar met online festival

Nu het coronavirus opnieuw om zich heen grijpt, houden de veertien universiteiten een online opening van het academisch jaar. Via een livestream kunnen studenten en medewerkers vanuit huis bij elke universiteit een kijkje nemen.

News

‘We are all concerned about starting during a pandemic’

Starting a study at is a leap of faith in any case. But starting one in the midst of a global pandemic can make things even more uncertain. Four international freshmen were willing to share their expectations and concerns with us. ‘I want to get the maximum out of my experience abroad. Worrying too much won’t help with that.’

News

Geneeskundestudent wacht soms anderhalf jaar op coschapplaats

In sommige steden lopen geneeskundestudenten forse vertraging op doordat zij maanden moeten wachten op een coschapplaats. Bied ook werkplekken aan buiten het ziekenhuis, bepleit belangenvereniging De Geneeskundestudent.

Read more articles