News

LSVb maakt ranking van woonbeleid: Enschede in middenmoot

Van de dertien grote studentensteden heeft Maastricht het beste beleid op het gebied van studentenhuisvesting, vindt de Landelijke Studentenvakbond. Onderaan staat Tilburg, waar studenten tijdelijk in tenten moesten overnachten. Enschede staat op een gedeelde plek vijf.

News

Weer meer vluchtelingstudenten behalen diploma

Ruim tweehonderd vluchtelingstudenten hebben vorig jaar een diploma in het hoger onderwijs behaald. Dat zijn er iets meer dan het jaar daarvoor, meldt de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, die voor komend jaar studentmentoren zoekt.

News
Studenten trekken aan de bel

Inconsistente servicekosten campuswoningen

De kosten voor gas, water en elektriciteit van de campuswoningen zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen. De mate waarin verschilt per wooneenheid. Reden voor studenten om aan de bel te trekken bij de woningcorporatie. Met resultaat. Alle afrekening, zowel betaling als terugbetaling, zijn tot 1 oktober bevroren.

News
Pilot Certified Learning Assistants

‘Studenten krijgen meer didactische vaardigheden en zelfvertrouwen’

Drie studenten van de faculteit TNW krijgen vrijdag hun certificaat Certified Learning Assistant uitgereikt uit handen van rector Thom Palstra. Vanaf september wil de UT deze ‘studentassistenten plus’ UT-breed opleiden.

  • EN
  • NL
News

Geen extra ‘zoekjaar’ voor niet-Europese afstudeerders

Afstudeerders van buiten Europa mogen ondanks de coronacrisis niet langer in Nederland blijven om een baan te zoeken. Wel zijn de eisen aan het salaris dat ze minimaal moeten verdienen twee jaar langer minder streng.

  • EN
  • NL
News

No additional ‘orientation year’ for non-European graduates

Students from outside Europe who are graduating will not be permitted to extend their stay in the Netherlands in order to search for work, despite the coronavirus crisis. The minimum salary requirements that apply to them have been relaxed for two years, however.

News

Universiteiten klagen Trump aan vanwege nieuwe visumregels voor studenten

De Amerikaanse topuniversiteiten Harvard en MIT hebben de regering-Trump aangeklaagd. Ze willen voorkomen dat buitenlandse studenten die vanwege de coronacrisis alleen online onderwijs kunnen volgen, het land worden uitgezet.

News

Jongeren op het Catshuis: meer banen, en college in het theater

Na een gesprek met Coalitie-Y roept premier Rutte werkgevers op om zo veel mogelijk stages, bijbanen en startersbanen aan te blijven bieden. Minister Van Engelshoven gaat instellingen aansporen om onderwijs te geven in theaters en congrescentra.

News

‘Het is net de Oscar-uitreiking’

Op de rode loper of vanuit de auto je diploma ophalen: sommige instellingen komen met bijzondere oplossingen om hun studenten ondanks corona toch een feestelijke afsluiting van hun studietijd te bezorgen. ‘Volgend jaar gaan we het weer zo doen.’

News

CFM blijft in Paviljoen, Contact Centre naar Boerderij

De dienst Campus & Facility Management (CFM) blijft, in tegenstelling tot eerdere plannen van het CvB, in het Paviljoen dat gerenoveerd wordt. Het beoogde ‘Contact Centre’ krijgt een plek in de Boerderij.

News

Plants and interactive games from students for refugees

After raising enough money within one day, UT students from the Connecting Hands committee bought plants and interactive games, which they gifted to refugees at AZC Almelo this afternoon. ‘We wanted them to know we are still thinking about them.’

News
Fotoverslag

Nieuwe TNW-thuisbasis in Carré

De verbouwing en verhuizing op de derde verdieping van Carré is zo goed als af. Wat eerst de plek was van het Experimental Centre of Technical Medicine, werd afgelopen half jaar verbouwd tot nieuwe thuisbasis voor drie TNW-opleidingen en hun studieverenigingen. Een fotoverslag.

News

Corona: maakt het openluchtcollege een comeback?

College op een grasveld of een werkgroep in het park? De coronabeperkingen zijn buiten minder streng en dat biedt mogelijkheden voor het hoger onderwijs. University College Roosevelt in Middelburg verzorgt na de zomer kleinschalige colleges in de openlucht.

Read more articles