News

Leenstelsel onder de loep: minister tevreden, critici fel

Het gaat best goed met het nieuwe leenstelsel, vindt minister Van Engelshoven na een nieuwe evaluatie. Maar critici wijzen op de hoge studieschulden en mbo’ers die de sprong naar het hbo niet meer wagen.

News

TU Eindhoven trekt vrouwen te veel voor

De Technische Universiteit Eindhoven gaat te ver in haar streven om meer vrouwelijke wetenschappers te werven, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens. De kans dat er bij de TU ook nog mannen worden benoemd is nu te klein.

  • EN
  • NL
News

Avondonderwijs, later beginnen en 40 procent bezetting

De UT versoepelt vanaf 1 september de coronamaatregelen: medewerkers en studenten kunnen weer voor 40 procent gebruik maken van de campusfaciliteiten. Om het openbaar vervoer te ontzien, beginnen de eerste colleges om 09.00 uur en krijgen studenten maximaal één dag avondonderwijs per week.

  • EN
  • NL
News

Evening sessions, later first lecture and 40 percent occupancy

As of 1 September, the UT will ease the corona measures: staff and students will again be able to use 40 percent of the campus facilities. In order to relieve public transport, the first lectures will start at 09.00 hours and students will have a maximum of one day of evening classes per week.

News

Minister zou zelf balen van online onderwijs

Al het onderwijs online volgen? Minister Ingrid van Engelshoven weet niet of ze het zelf zou hebben volgehouden. ‘Ik was een student die veel sociaal contact nodig had’, zei ze op een bijeenkomst van Saxion Hogeschool.

News

UT 8,6 miljoen euro in de plus?

De UT boekte vorig jaar een nettowinst van 8,6 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag 2019. Het positieve resultaat is grotendeels het gevolg van niet besteed geld dat de UT uit de sectorplannen kreeg. Een vertekend beeld van bijna 10 miljoen euro, aldus Finance-directeur Dennis van Zijl.

News

Kamer stemt over ‘Wiersma-boete’, studievertraging en voertaal

Vlak voor het zomerreces hakt de Tweede Kamer nog enkele knopen door. Instellingen zonder goedgekeurd kwaliteitsplan hoeven niet langer te vrezen voor een boete. En wie Engels als voertaal wil hanteren, moet dat straks beter kunnen verantwoorden.

News

Two UT researchers receive Idea Generator grant

UT researchers Vanessa Magnanimo and Marco Gerards both receive a so-called Idea Generator grant from Dutch research financer NWO. With the grant, worth €50.000, they can further develop their out-of-the-box research ideas.

News

Minister laat Neerlandistiek zichzelf redden

De studie Neerlandistiek loopt leeg. De minister geeft de opleidingen een duwtje in de rug, maar ze moeten zichzelf uit het moeras trekken met sectorplannen, vernieuwde curricula en een voorlichtingscampagne.

News

Op de UT klim je straks op een hoofd van acht meter

‘The Head’, zo luidt de naam van het acht meter hoge kunstwerk dat in het najaar van 2021 bij de bij de hoofdingang van de campus komt te staan. Ter ere van het zestigjarig bestaan van de UT, koos de Campus Art Advisory Committee uit drie kandidaten voor kunstenaar Joep van Lieshout.

News

‘The less you sit, the better’

How much do we sit when working from home? Probably more than usual, but nobody knows for sure – yet. UT researchers from the department of Psychology, Health & Technology are starting a study among university employees to see how working from home impacts their ‘sitting time’ and what could be done to reduce it.

News

Torenhoog Brits collegegeld jaagt EU-studenten naar Nederland

De vooraanmeldingen zijn ondanks corona hoger dan vorig jaar, maar in 2021 vallen ze mogelijk nog hoger uit. Als studeren in het Verenigd Koninkrijk flink duurder wordt, kiest de helft van de Europese jongeren Nederland als alternatief.

News
Over risicoleiderschap in de moderne (corona)wereld

‘Wie A zegt hoeft niet altijd B te zeggen’

Het boek 'Iedereen risicoleider' van UT-docent Martin van Staveren verschijnt op het juiste moment. De coronacrisis lijkt de ultieme proeve van bekwaamheid voor menig leider. Volgens Van Staveren vraagt onze huidige, onzekere wereld om een nieuw soort roerganger: de risicoleider.

Read more articles